Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat.Milk 2018: Titluri incitante pentru dezbateri și Masa rotundă

Autor: meatmilkmiercuri, 14 martie, 2018

În zilele de 10 și 11 mai 2018, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va avea loc cea de-a VII ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, eveniment central pentru pentru întregul sector alimentar românesc, care va purta genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale pieței”.

 

Ca de fiecare dată, din programul manifestării nu vor lipsi dezbaterile din finalul Workshop-urilor Carne și Lapte care se vor desfășura în ziua de 10 mai, cum nu va lipsi nici Masa rotundă din finalul Conferinței, moment care va fi difuzat în direct, integral, de postul de televiziune Agro TV.

 

Titlul dezbaterii finale a Workshop-ului Carne va fi ”Atenție, cresc importurile de produse din carne! Ce facem?” Potrivit temei, doamna Dana Tănase-Director Executiv al Asociației Române a Cărnii și domnii Sorin Minea-Președinte Romalimenta, Florin Căpățână-Vicepreședinte AMRCR și Ioan Ladoși-Președinte APCPR, vor încerca să identifice modalitățile de diminuare a importurilor de produse finite din carne.

 

Titlul dezbaterii din finalul Workshop-ului Lapte este pe cât de actual, pe atât de trist dar și provocator: ”Cum putem ieși din periferia sectorului european al laptelui?” Vor încerca să ofere un răspuns domnii Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, George Grecu-Expert, Șerban Nicușor-Președinte Holstein.Ro și Claudiu Frânc-Președinte FCBR.

 

Ultimul moment al conferinței va fi, ca de fiecare dată, Masa rotundă din ziua de 11 mai, care, în acest an va purta genericul ”Prioritate 0: PAC 2020+”.

 

Având în vedere că în această perioadă, la Bruxelles, se pun bazele noului exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada de după 2020, dar și, pe de o parte, condiționalitățile care deja se impun României pentru accesarea fondurilor, noua situație creată de Brexit și, pe de altă parte, lipsa de ”prieteni” în Parlamentul european, domnii Daniel Botănoiu-Secretar de Stat în MADR (invitat), Achim Irimescu-Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană (invitat), Sorin Minea, Radu Timiș, Dorin Cojocaru, Florin Căpățână, Ioan Ladoși, Claudiu Frânc și Emil Dumitru-Președinte Pro Agro, vor analiza situația de moment și vor contura acțiunile pe care trebuie să le întreprindă autoritățile de la București pentru a nu ajunge într-o situație dezastruoasă, după data amintită.

 

Cele de mai sus sunt argumente forte ale organizatorilor, pentru a vă reaminti că Meat.Milk înseamnă

 

DISCUȚII DIRECTE, REZULTATE CONCRETE!

Guvernul facilitează promovarea companiilor românești pe piețele externe
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 septembrie 2018

(Comunicat) Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat anunță lansarea sesiunii de înscrieri aferente Programului de Internaționalizare 2018.   Înscrierile în program se acceptă on-line începând cu data de luni, 17.09.2018, ora 10:00. Față de anul trecut, modul de aplicare și procesul de decontare s-au...

Dialog româno-bulgar pe tema PPA
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 septembrie 2018

(Comunicat) Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, alături de ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș și președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, s-au întâlnit în data de 10 septembrie 2018, la sediul MADR, cu o delegație condusă de Rumen Porozdanov, ministrul agriculturii, alimentației și pădurilor din...