Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meat & Milk 2014-Sorin Minea: Unii fac lobby pentru TVA la carne de 24 %!

Autor: Aura Alexa Ioanmiercuri, 18 iunie, 2014

La conferinţa internaţională Meat&Milk 2014, desfăşurată la Sibiu, Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, a tras un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă procesatorii, probleme care, în final, tot asupra consumatorilor se răsfrâng.

„România este singura ţară din lume care-şi distruge procesatorii. De ce procesarea cărnii –care, în România este o companie de familie-de ce noi suntem huliţi şi se doreşte eliminarea noastră de pe piaţă?”, a întrebat retoric Sorin Minea.

Preşedintele Romalimenta a susţinut că trebuie urgent redus TVA-ul la carne, întrucât în acestdomeniu se înregistrează o foarte mare evaziune fiscală, care se ridică, numai în cazul cărnii de porc, la 300-400 milioane de euro pe an. „Aş prefera să nu bag 24% TVA în buzunarul statului, ci să-i bag în calitatea produselor”.

Nu în ultimul rând, Sorin Minea a făcut o afirmaţie explozivă, care va face valuri mult timp: „Sunt firme care fac lobby la guvern, ca să nu scadă TVA-ul la carne, pentru că le-ar pica afacerile”. Însă preşedintele Romalimenta nu a dat niciun nume concret despre ce firme ar fi vorba.

În aceeași conferință, domnul Florin Căpățână, Director Corporate Carrefour, a afirmat că și marile rețele de hipermarket-uri resimt uriașul nivel al TVA-ului, acest lucru reflectându-se în vânzările care, chiar dacă au crescut într-o oarecare măsură, sunt departe de potențial. (Aura Alexa Ioan)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...