Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mecanica Ceahlău a raportat un profit de doar 2,2 milioane de lei

Autor: Maria Demetriadluni, 15 februarie, 2016

Producătorul de utilaje agricole Me­canica Ceahlău (simbol bursier MECF) a ra­por­tat un profit net de 2,2 mil. lei anul trecut, de aproape două ori mai mic decât cel din 2014, în contexul majorării cu 41% a chel­tuielilor operaţionale până la circa 27 mil. lei.

 

Avansul cheltuielilor operaţionale s-a datorat în principal creşterii cu 48% a cheltuielilor cu stocurile până la 11,7 milioane de lei şi a categoriei „alte cheltuieli”, care au urcat cu 45% până la 7,4 mil. lei.

 

Veniturile operaţionale au avansat cu 23% până la aproape 30 milioane de lei în 2015. Profitul brut raportat anul trecut a fost sub indicatorul bugetat de 3,3 milioane de lei.

 

Pe de altă parte, vânzările au crescut cu aproximativ 24% până la aproape 29 milioane lei anul trecut. Avansul vânzărilor are loc în contextul în care 2015 a fost un an slab pentru agricultura românească. Agricultura a scăzut cu 10% în primele nouă luni ale lui 2015. Potrivit datelor Eurostat, recolta de cereale a României a scăzut cu 15%, pe fondul secetei şi lipsei unui sistem de irigaţii, informează Ziarul financiar.

 

Combinatul de Ingrășăminte Chimice Năvodari vrea să-și dubleze cota de piață
Autor: meatmilk  /   luni, 30 iulie 2018

(Comunicat) Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari (Cich), singurul producător român de îngrășăminte pe bază de fosfor din România, țintește dublarea cotei de piațăpână la 10%  în următorii ani,  pe fondul creșterii cererii specifice pe piața locală și a investițiilor de peste 1 milion de euro. Pentru anul în...

Premiere robotizate pentru fermieri, de la DeLaval
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 4 iulie 2018

DeLaval a lansat sistemul de muls VMS V300, dar și împingătorul de alimentare robotizat OptiDuo. Compania suedeză, deținută de proprietarii Tetra Pak, a declarat că VMS V300 ajută mai mult fermierii, făcându-i să se bazeze mai puțin pe incertitudinile viitoare ale pieței muncii și pe păstrarea în prim-plan al bunăstării...