Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mecanica Ceahlău a raportat un profit de doar 2,2 milioane de lei

Autor: Maria Demetriadluni, 15 februarie, 2016

Producătorul de utilaje agricole Me­canica Ceahlău (simbol bursier MECF) a ra­por­tat un profit net de 2,2 mil. lei anul trecut, de aproape două ori mai mic decât cel din 2014, în contexul majorării cu 41% a chel­tuielilor operaţionale până la circa 27 mil. lei.

 

Avansul cheltuielilor operaţionale s-a datorat în principal creşterii cu 48% a cheltuielilor cu stocurile până la 11,7 milioane de lei şi a categoriei „alte cheltuieli”, care au urcat cu 45% până la 7,4 mil. lei.

 

Veniturile operaţionale au avansat cu 23% până la aproape 30 milioane de lei în 2015. Profitul brut raportat anul trecut a fost sub indicatorul bugetat de 3,3 milioane de lei.

 

Pe de altă parte, vânzările au crescut cu aproximativ 24% până la aproape 29 milioane lei anul trecut. Avansul vânzărilor are loc în contextul în care 2015 a fost un an slab pentru agricultura românească. Agricultura a scăzut cu 10% în primele nouă luni ale lui 2015. Potrivit datelor Eurostat, recolta de cereale a României a scăzut cu 15%, pe fondul secetei şi lipsei unui sistem de irigaţii, informează Ziarul financiar.

 

Sistem robotizat pentru hrănirea vacilor de lapte și carne
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 13 septembrie 2017

Să faci zootehnie de înaltă performanță fără a apela la cele mai moderne tehnologii este de neconceput în momentul de față și, oricât de dificil ar fi, fermierii trebuie să ia în serios investițiile în echipamente din noile generații, inclusiv în sistemele robotizate. Iar, roboții reprezintă cu siguranță și cea mai scumpă...

Laboratoarele Hamilton pot detecta peste 640 de pesticide
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 iulie 2017

(Comunicat) Utilizarea pesticidelor in agricultura a condus la o crestere considerabila a recoltei, dezvoltarea viguroasa a sectorului fructelor si legumelor, dar de asemenea si la consecinte negative, ceea ce a impus stabilirea unor niveluri maxime de reziduuri in plante si produse vegetale.   Reteaua de laboratoare Hamilton, cu sediul...