Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mecanica Ceahlău a raportat un profit de doar 2,2 milioane de lei

Autor: Maria Demetriadluni, 15 februarie, 2016

Producătorul de utilaje agricole Me­canica Ceahlău (simbol bursier MECF) a ra­por­tat un profit net de 2,2 mil. lei anul trecut, de aproape două ori mai mic decât cel din 2014, în contexul majorării cu 41% a chel­tuielilor operaţionale până la circa 27 mil. lei.

 

Avansul cheltuielilor operaţionale s-a datorat în principal creşterii cu 48% a cheltuielilor cu stocurile până la 11,7 milioane de lei şi a categoriei „alte cheltuieli”, care au urcat cu 45% până la 7,4 mil. lei.

 

Veniturile operaţionale au avansat cu 23% până la aproape 30 milioane de lei în 2015. Profitul brut raportat anul trecut a fost sub indicatorul bugetat de 3,3 milioane de lei.

 

Pe de altă parte, vânzările au crescut cu aproximativ 24% până la aproape 29 milioane lei anul trecut. Avansul vânzărilor are loc în contextul în care 2015 a fost un an slab pentru agricultura românească. Agricultura a scăzut cu 10% în primele nouă luni ale lui 2015. Potrivit datelor Eurostat, recolta de cereale a României a scăzut cu 15%, pe fondul secetei şi lipsei unui sistem de irigaţii, informează Ziarul financiar.

 

Rota Guido, una dintre performelele ediției 2018 a târgului Indagra
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Prezentă și la ediția din acest an a târgului Indagra, compania Rota Guido își confirmă statutul de evidențiat, atât prin calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, cât și prin numărul impresionant de vizitatori prezenți la stand dar, mai ales, prin numeroasele dialoguri de afaceri care, bineînțeles, se finalizează...

Indagra 2018: Hormann prezintă noul robot de muls MonoBOX
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Nelipsită de la târgul Indagra, compania Hormann își prezintă și în acest an soluțiile complete pentru fermierii români crescători de bovine de lapte și carne, inclusiv prin distribuția de tehnologii GEA.   Noutatea ediției, însă, o reprezintă noul robot de muls MonoBOX, de la același producător, GEA, o instalație...