Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mecanica Ceahlău va investi în retehnologizare

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 22 aprilie, 2015

Mecanica Ceahlău (simbol bursier MECF) are în plan investiţii de peste un milion de lei în acest an pentru modernizarea şi retehnologizarea liniilor de producţie. Pentru 2015, compania şi-a propus să realizeze venituri din vânzări de 28 de milioane de lei, o creştere cu 27% faţă de 2014, şi o cifră de afaceri cu 20% peste cea de anul trecut, de 29 de milioane de lei.

 

Compania estimează că profitul net va scădea anul acesta cu 25% faţă de 2014, la 3,3 milioane de lei. Consiliul de administraţie al producătorului român a aprobat limitele salariale ale directorilor executivi pentru 2015, sumele fiind cuprinse între 8.580 lei şi 21.300 lei. De asemenea, consiliul a aprobat participarea la profitul net a administratorului şi a directorilor executivi în sumă de 246.420 lei, respectiv 351.081 lei.

 

Anterior acestui anunț, conducerea producătorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău (MECF) a informat despre faptul că a propus distribuirea unui dividend brut de 0,006 lei/acţiune, în cuantum total de 1,4 milioane de lei, din profitul de 4,4 milioane de lei raportat anul trecut.

Dividendul pe care societatea vrea să îl distribuie în acest an este la nivelul celui plătit în 2013. Anul trecut, compania nu a distribuit dividende, în condiţiile în care în 2013 profitul net a scăzut puternic până la circa 720.00 de lei. Propunerea de dividend ar urma să fie aprobată în Adunarea Generală a Acţionarilor din 16 aprilie, informează Ziarul financiar.

 

Raportat la preţul din piaţă, dividendul propus ar aduce un randament de 5%. Anunţul dividendului a alimentat o creştere de 3,7% a acţiunilor MECF în şedinţa de ieri, până la cotaţia de 0,1141 lei/titlu. Acţiunile MECF au raportat un avans de aproape 10% de la începutul anului, peste evoluţia indicelui BET, care a avansat cu 1%. Producătorul de utilaje are o capitalizare bursieră de 26,3 milioane de lei.

Cel mai mare acţionar este SIF Moldova cu 55,1% din acţiuni. În contul acestei participaţii, SIF-ul ar urma să încaseze dividende în valoare brută de 770.000 de lei.

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

La Indagra 2018, Ecoaktiv a reinventat performanța
Autor: meatmilk  /   luni, 5 noiembrie 2018

Una dintre prezențele de excepție de la ediția din acest an a târgului Indagra a fost aceea a companiei Ecoaktiv, în fapt, o nouă firmă desprinsă din mai vechea Agro Input Distribution.   Prezența, nu doar că a atras atenția vizitatorilor dar a și confirmat creșterea afacerilor și, mai ales, reinventarea unei formule de...