Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Meda și-a crescut gradul de profitabilitate

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 24 iulie, 2013

”Dacă vorbim de industria cărnii şi a preparatelor din carne, propun ca TVA-ul pentru carne să fie redus. Înteleg şi sunt de acord cu un TVA mai mare la preparate, dar nu şi la materia primă.

Problemele încep la partea de politică vamală cu privire la schimburile intracomunitare. Pe de o parte, verificările la vamă costă timp pentru producători, din cauza faptului că sunt puţine echipe pentru un control atât de amănunţit precum cel al cărnii”, a declarat Luchi Georgescu, proprietara companiei Meda, pentru cotidianul Bursa.

Aceasta a adăugat: ”Pe de altă parte, evaziunea fiscală este extrem de mare la recuperarea TVA, pentru că această taxă nu se plăteşte în vamă. Cum nimeni nu verifică traseul pe care vine carnea, unii producători mari nu prezintă aceste rute, pentru a plăti un TVA mai mic. În acest fel, ei încearcă să îşi menţină afacerea cât mai viabilă, pentru că nu putem vorbi de profit pe piaţa cărnii în acest moment.

Cel mai important segment rămâne pentru mine cel de producţie. Atât Vincon, cât şi Meda au cam acelaşi grad de profitabilitate. În trecut, Vincon a fost afacerea care genera cel mai mare profit, însă raportul între afacerea cu vinuri şi cea cu mezeluri a fost echilibrat după ce am investit anul acesta în capacitatea de producţie de la Meda.” (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...