Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Medalie de Aur pentru echipa UGAL, la concursul internațional Ecotrophelia

Autor: meatmilkjoi, 25 octombrie, 2018

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, studente ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, au fost premiate cu Medalia de Aur, pentru creația lor, îngheţata din gutui, prune şi zer, în cadrul competiției internaționale Ecotrophelia, manifestare conexă târgului SIAL de la Paris.

 

Proiectul, la care s-a lucrat doi ani și jumătate, s-a derulat sub coordonarea doamnei Daniela Borda, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor-UGAL, aceea care a declarat:

 

”Conceptul acestei înghețate este legat de valorificarea potenţialului naturii, totul fiind absolut natural. Au fost multe încercări, dar, în cadrul facultăţii există echipamentele necesare pentru obţinerea unor prototipuri. Practic, o miniaturizare a produsului.

 

Cel care gustă aşa ceva are plăcuta surpriză a pulpei fructelor. Se adaugă zerul concentrat şi delactozat. Asta face ca îngheţata să poată fi consumată şi de persoanele care au intoleranţă faţă de lactoză”.

 

Premiul a constat în acordarea sumei de 5.000 de euro dar, mult mai important decât această sumă este recunoașterea oficială a talentului celor trei studente și, implicit, a calității învățământului românesc de specialitate, a valorii incontestabile a Universității Dunărea de Jos din Galați.

 

Sperând ca produsul să intre în fabricația de serie la una dintre companiile românești, și sperând totodată că medaliatele cu aur nu vor pleca din România, după terminarea studiilor, adresăm felicitările noastre celor trei câștigătoare și doamnei profesor Daniela Borda.

SIAL 2018: Prezență record a companiilor românești
Autor: Ursachi Veronica  /   miercuri, 12 septembrie 2018

În perioada 21-25 octombrie, la Paris, sub genericul ”Privind în viitor”, va avea loc SIAL 2018, cel mai mare târg internațional al anului, dedicat Industriei Alimentare. La eveniment s-au înscris până acum 7200 de companii din întreaga lume, mai precis, din 105 țări, la care se adaugă 120 de delegații...

Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibănești și Novacul afumat, vedete în Lituania
Autor: meatmilk  /   vineri, 25 mai 2018

(Comunicat) În perioada 24-26 mai 2018 se va desfășura la Vilnius, Lituania, cea de-a 22-a ediție a expoziției internaționale AgroBalt 2018, una dintre cele mai semnificative și impozante expoziții internaționale pentru agricultură și industrie alimentară din Țările Baltice.   Evenimentul este organizat în cadrul...