Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Medalie de Aur pentru echipa UGAL, la concursul internațional Ecotrophelia

Autor: meatmilkjoi, 25 octombrie, 2018

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, studente ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, au fost premiate cu Medalia de Aur, pentru creația lor, îngheţata din gutui, prune şi zer, în cadrul competiției internaționale Ecotrophelia, manifestare conexă târgului SIAL de la Paris.

 

Proiectul, la care s-a lucrat doi ani și jumătate, s-a derulat sub coordonarea doamnei Daniela Borda, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor-UGAL, aceea care a declarat:

 

”Conceptul acestei înghețate este legat de valorificarea potenţialului naturii, totul fiind absolut natural. Au fost multe încercări, dar, în cadrul facultăţii există echipamentele necesare pentru obţinerea unor prototipuri. Practic, o miniaturizare a produsului.

 

Cel care gustă aşa ceva are plăcuta surpriză a pulpei fructelor. Se adaugă zerul concentrat şi delactozat. Asta face ca îngheţata să poată fi consumată şi de persoanele care au intoleranţă faţă de lactoză”.

 

Premiul a constat în acordarea sumei de 5.000 de euro dar, mult mai important decât această sumă este recunoașterea oficială a talentului celor trei studente și, implicit, a calității învățământului românesc de specialitate, a valorii incontestabile a Universității Dunărea de Jos din Galați.

 

Sperând ca produsul să intre în fabricația de serie la una dintre companiile românești, și sperând totodată că medaliatele cu aur nu vor pleca din România, după terminarea studiilor, adresăm felicitările noastre celor trei câștigătoare și doamnei profesor Daniela Borda.

IFFA 2019: Reuniunea la nivel înalt a Industriei mondiale a cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 octombrie 2018

(Comunicat)  O nouă sală de expoziții, un aspect optimizat, un spațiu de expunere mai mare și înregistrări de la toți liderii de piață - acestea sunt semnele pozitive ale ediției celui mai mare târg al Industriei mondiale a Cărnii, IFFA 2019.   În acest fel, Industria demonstrează un angajament ferm față de cel mai...

Salamul de Sibiu, elogiat în presa italiană de specialitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 4 octombrie 2018

Iată că prezența la standurile târgului de delicatese de la Torino a Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu din România, reprezentați de doamna Carmen Gavrilescu (Angst-Salsi), în calitate de Președinte al asociatiei, și a domnului Mihai Bogoi (Cris-Tim), nu a rămas fără ecou.   Pe lângă miile de vizitatori care au...