Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Medalie de Aur pentru echipa UGAL, la concursul internațional Ecotrophelia

Autor: meatmilkjoi, 25 octombrie, 2018

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, studente ale Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, au fost premiate cu Medalia de Aur, pentru creația lor, îngheţata din gutui, prune şi zer, în cadrul competiției internaționale Ecotrophelia, manifestare conexă târgului SIAL de la Paris.

 

Proiectul, la care s-a lucrat doi ani și jumătate, s-a derulat sub coordonarea doamnei Daniela Borda, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor-UGAL, aceea care a declarat:

 

”Conceptul acestei înghețate este legat de valorificarea potenţialului naturii, totul fiind absolut natural. Au fost multe încercări, dar, în cadrul facultăţii există echipamentele necesare pentru obţinerea unor prototipuri. Practic, o miniaturizare a produsului.

 

Cel care gustă aşa ceva are plăcuta surpriză a pulpei fructelor. Se adaugă zerul concentrat şi delactozat. Asta face ca îngheţata să poată fi consumată şi de persoanele care au intoleranţă faţă de lactoză”.

 

Premiul a constat în acordarea sumei de 5.000 de euro dar, mult mai important decât această sumă este recunoașterea oficială a talentului celor trei studente și, implicit, a calității învățământului românesc de specialitate, a valorii incontestabile a Universității Dunărea de Jos din Galați.

 

Sperând ca produsul să intre în fabricația de serie la una dintre companiile românești, și sperând totodată că medaliatele cu aur nu vor pleca din România, după terminarea studiilor, adresăm felicitările noastre celor trei câștigătoare și doamnei profesor Daniela Borda.

La IFFA 2019, expozanții vor miza pe tehnologii de ultimă generație
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 14 decembrie 2018

În ziua de miercuri, 13 decembrie, la Viena, în organizarea oficialilor de la Messe Frankfurt, a avut loc o întâlnire informală cu jurnaliștii de specialitate din țările riverane Dunării. La eveniment, au participat jurnaliști din presa specializata din Germania, Cehia, Austria, Ungaria, Serbia, Bulgaria și România.   În...

În 2019, IFFA va sărbători cea de-a 70-a aniversare
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 15 noiembrie 2018

Spectacolul internațional de carne IFFA este pregătit să-și marcheze anul viitor cea de-a 70-1 aniversare, introducând noi caracteristici ale evenimentului și extinzând capacității spectacolului global, prin mărirea spațiului de expunere.   Astfel, începând cu 4-9 mai 2019, la Messe Frankfurt, Germania, evenimentul se va...