Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Medeus opreste investitiile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorul de mezeluri Medeus, companie controlata de antreprenorul roman Daniel Marcu, a oprit toate investitiile pe care le avea in derulare, inclusiv constructia unei fabrici de mezeluri in localitatea Chitila, in apropiere de capitala, pentru ca are nevoie de cash ca sa-si plateasca furnizorii externi.

„Toate investitiile companiei au fost sistate pana in toamna, inclusiv cele realizate in fabrica noua pe care o construim in Chitila prin intermediul unui proiect Sapard. Estimam insa ca noua capacitate de productie din Chitila va fi deveni operationala pana la finalul acestui an”, a declarat Alina Marcu, managing director al Medeus. Centrul de productie din Chitila ar urma sa aiba o capacitate de 40 de tone de mezeluri pe zi, iar investitiile realizate pana in prezent se ridica la 5 mil. euro.

Stoparea investitiilor ar putea fi explicata si prin faptul ca lichiditatile companiei se duc mai mult catre plata furnizorilor externi de materie prima. Directorul general al Medeus afirma ca industria mezelurilor a fost afectata de scaderea ratingului de tara, deoarece furnizorii de materie prima din Europa sunt mult mai precauti atunci cand isi vand marfa in Romania.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...