Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Medeus opreste investitiile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorul de mezeluri Medeus, companie controlata de antreprenorul roman Daniel Marcu, a oprit toate investitiile pe care le avea in derulare, inclusiv constructia unei fabrici de mezeluri in localitatea Chitila, in apropiere de capitala, pentru ca are nevoie de cash ca sa-si plateasca furnizorii externi.

„Toate investitiile companiei au fost sistate pana in toamna, inclusiv cele realizate in fabrica noua pe care o construim in Chitila prin intermediul unui proiect Sapard. Estimam insa ca noua capacitate de productie din Chitila va fi deveni operationala pana la finalul acestui an”, a declarat Alina Marcu, managing director al Medeus. Centrul de productie din Chitila ar urma sa aiba o capacitate de 40 de tone de mezeluri pe zi, iar investitiile realizate pana in prezent se ridica la 5 mil. euro.

Stoparea investitiilor ar putea fi explicata si prin faptul ca lichiditatile companiei se duc mai mult catre plata furnizorilor externi de materie prima. Directorul general al Medeus afirma ca industria mezelurilor a fost afectata de scaderea ratingului de tara, deoarece furnizorii de materie prima din Europa sunt mult mai precauti atunci cand isi vand marfa in Romania.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...