Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Medeus opreste investitiile

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorul de mezeluri Medeus, companie controlata de antreprenorul roman Daniel Marcu, a oprit toate investitiile pe care le avea in derulare, inclusiv constructia unei fabrici de mezeluri in localitatea Chitila, in apropiere de capitala, pentru ca are nevoie de cash ca sa-si plateasca furnizorii externi.

„Toate investitiile companiei au fost sistate pana in toamna, inclusiv cele realizate in fabrica noua pe care o construim in Chitila prin intermediul unui proiect Sapard. Estimam insa ca noua capacitate de productie din Chitila va fi deveni operationala pana la finalul acestui an”, a declarat Alina Marcu, managing director al Medeus. Centrul de productie din Chitila ar urma sa aiba o capacitate de 40 de tone de mezeluri pe zi, iar investitiile realizate pana in prezent se ridica la 5 mil. euro.

Stoparea investitiilor ar putea fi explicata si prin faptul ca lichiditatile companiei se duc mai mult catre plata furnizorilor externi de materie prima. Directorul general al Medeus afirma ca industria mezelurilor a fost afectata de scaderea ratingului de tara, deoarece furnizorii de materie prima din Europa sunt mult mai precauti atunci cand isi vand marfa in Romania.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...