Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mediafax: echitate in platile directe intre noile si vechile state ale ue, in noua pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sistemul echitabil de repartizare al platilor directe intre vechile si noile state membre al UE, pe baza unor criterii economice, cu respectarea obligatorie a conditiilor de mediu este unul din obiectivele noii Politici Agricole Comune (PAC), dupa 2013, se precizeaza intr-un document al CE obtinut de MEDIAFAX.

Documentul, cu caracter de lucru, in care este trasata arhitectura viitoarei Politici Agricole Comune a UE, care va fi aplicata dupa 2013, prevede mentinerea celor doi piloni – cel al platilor directe si masurilor de piata si cel al dezvoltarii rurale – dar si o ajustare a directiilor de actiune, in concordanta cu noile realitati ale agriculturii europene.

„Toate optiunile oferite de viitoarea Politica Agricola Comuna implica schimbari in cadrul instrumentelor existente ale PAC. Viitoarea politica va fi structurata pe doi piloni, o pozitie sustinuta de o majoritate covarsitoare in cadrul dezbaterii publice, impartasita si de catre Consiliu, Parlamentul European si Comitetul Regiunilor. Pilonul I va contine ajutoarele platite anual tuturor fermierilor, in timp ce Pilonul II va fi un instrument de ajutor suficient de flexibil pentru a permite statelor membre sa raspunda diverselor nevoi specifice”, se spune in documentul CE.

In ce priveste platile directe si masurile de piata, noua PAC va institui echitatea in distribuirea platilor directe intre noile si vechile state membre, mecanismul de acordare bazandu-se pe un set de criterii, intre care cele de asigurare a protectiei mediului au caracter obligatoriu.Documentul subliniaza ca modificarile in sistemul platilor directe trebuie sa vizeze „redistribuirea, reproiectarea si o mai buna selectie a beneficiarilor ajutoarelor”.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...