Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mediafax: echitate in platile directe intre noile si vechile state ale ue, in noua pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sistemul echitabil de repartizare al platilor directe intre vechile si noile state membre al UE, pe baza unor criterii economice, cu respectarea obligatorie a conditiilor de mediu este unul din obiectivele noii Politici Agricole Comune (PAC), dupa 2013, se precizeaza intr-un document al CE obtinut de MEDIAFAX.

Documentul, cu caracter de lucru, in care este trasata arhitectura viitoarei Politici Agricole Comune a UE, care va fi aplicata dupa 2013, prevede mentinerea celor doi piloni – cel al platilor directe si masurilor de piata si cel al dezvoltarii rurale – dar si o ajustare a directiilor de actiune, in concordanta cu noile realitati ale agriculturii europene.

„Toate optiunile oferite de viitoarea Politica Agricola Comuna implica schimbari in cadrul instrumentelor existente ale PAC. Viitoarea politica va fi structurata pe doi piloni, o pozitie sustinuta de o majoritate covarsitoare in cadrul dezbaterii publice, impartasita si de catre Consiliu, Parlamentul European si Comitetul Regiunilor. Pilonul I va contine ajutoarele platite anual tuturor fermierilor, in timp ce Pilonul II va fi un instrument de ajutor suficient de flexibil pentru a permite statelor membre sa raspunda diverselor nevoi specifice”, se spune in documentul CE.

In ce priveste platile directe si masurile de piata, noua PAC va institui echitatea in distribuirea platilor directe intre noile si vechile state membre, mecanismul de acordare bazandu-se pe un set de criterii, intre care cele de asigurare a protectiei mediului au caracter obligatoriu.Documentul subliniaza ca modificarile in sistemul platilor directe trebuie sa vizeze „redistribuirea, reproiectarea si o mai buna selectie a beneficiarilor ajutoarelor”.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...