Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mediafax: echitate in platile directe intre noile si vechile state ale ue, in noua pac

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Sistemul echitabil de repartizare al platilor directe intre vechile si noile state membre al UE, pe baza unor criterii economice, cu respectarea obligatorie a conditiilor de mediu este unul din obiectivele noii Politici Agricole Comune (PAC), dupa 2013, se precizeaza intr-un document al CE obtinut de MEDIAFAX.

Documentul, cu caracter de lucru, in care este trasata arhitectura viitoarei Politici Agricole Comune a UE, care va fi aplicata dupa 2013, prevede mentinerea celor doi piloni – cel al platilor directe si masurilor de piata si cel al dezvoltarii rurale – dar si o ajustare a directiilor de actiune, in concordanta cu noile realitati ale agriculturii europene.

„Toate optiunile oferite de viitoarea Politica Agricola Comuna implica schimbari in cadrul instrumentelor existente ale PAC. Viitoarea politica va fi structurata pe doi piloni, o pozitie sustinuta de o majoritate covarsitoare in cadrul dezbaterii publice, impartasita si de catre Consiliu, Parlamentul European si Comitetul Regiunilor. Pilonul I va contine ajutoarele platite anual tuturor fermierilor, in timp ce Pilonul II va fi un instrument de ajutor suficient de flexibil pentru a permite statelor membre sa raspunda diverselor nevoi specifice”, se spune in documentul CE.

In ce priveste platile directe si masurile de piata, noua PAC va institui echitatea in distribuirea platilor directe intre noile si vechile state membre, mecanismul de acordare bazandu-se pe un set de criterii, intre care cele de asigurare a protectiei mediului au caracter obligatoriu.Documentul subliniaza ca modificarile in sistemul platilor directe trebuie sa vizeze „redistribuirea, reproiectarea si o mai buna selectie a beneficiarilor ajutoarelor”.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...