Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mediafax: preturile alimentelor ar putea ramane la niveluri ridicate record pentru mai mult timp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fondul Monetar International (FMI) apreciaza ca preturile alimentelor s-ar putea mentine mai mult timp la niveluri ridicate record deoarece agricultorii au nevoie de cativa ani pentru a majora productia indeajuns pentru a acoperi cererea in urcare, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Veniturile in crestere din statele in curs de dezvoltare au incurajat cresterea cererii pentru produse din carne si lapte, ceea ce a dus la majorarea necesarului de cereale pentru hranirea animalelor si de teren pentru pasunat.

Totodata, cresterea cererii pentru biocombustibili si conditiile meteo nefavorabile agriculturii au limitat oferta de alimente.

„Cresterea ofertei ar putea raspunde preturilor ridicate, asa cum s-a intamplat in deceniile anterioare, reducand presiunile de pe pietele de alimente, insa pentru aceasta va fi nevoie de timp, de o perioada care se va masura in ani, nu luni”, noteaza analistii FMI.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...