Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mediafax: preturile alimentelor ar putea ramane la niveluri ridicate record pentru mai mult timp

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fondul Monetar International (FMI) apreciaza ca preturile alimentelor s-ar putea mentine mai mult timp la niveluri ridicate record deoarece agricultorii au nevoie de cativa ani pentru a majora productia indeajuns pentru a acoperi cererea in urcare, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Veniturile in crestere din statele in curs de dezvoltare au incurajat cresterea cererii pentru produse din carne si lapte, ceea ce a dus la majorarea necesarului de cereale pentru hranirea animalelor si de teren pentru pasunat.

Totodata, cresterea cererii pentru biocombustibili si conditiile meteo nefavorabile agriculturii au limitat oferta de alimente.

„Cresterea ofertei ar putea raspunde preturilor ridicate, asa cum s-a intamplat in deceniile anterioare, reducand presiunile de pe pietele de alimente, insa pentru aceasta va fi nevoie de timp, de o perioada care se va masura in ani, nu luni”, noteaza analistii FMI.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...