Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mediu: mii de pesti ucisi prin golirea lacului gozna

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Caras-Severin, Grupul Ecologic de Colaborare Nera, isi exprima protestul fata de modul cum s-a realizat golirea lacului de acumulare de la barajul Gozna, eveniment care a cauzat moartea unei importante cantitati de peste din fondul piscicol natural.

Golirea lacului s-a facut, sustin cei de la GEC Nera, citati de ziuadevest.ro, fara respectarea Legii 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura, care la art. 49 (1), al. c prevede ca Persoanele fizice si persoanele juridice, care folosesc apele din domeniul public in alte scopuri decat cel piscicol, sunt obligate sa amenajeze zone speciale de pescuit si zone pentru protejarea si salvarea fondului piscicol, la golirea lacurilor de acumulare.

Pe de alta parte, reprezentantii CEZ Romania, grupul ceh care detine sistemul hidroenergetic resitean, sustin ca s-au respectat prevederile legale, la lucrarile de reparatii ale lacului de acumulare Gozna.

Mii de pesti morti au fost gasiti in Lacul de acumulare Gozna, dupa ce compania care il detine a decis golirea acestuia, pentru reparatii.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...