Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mediu: mii de pesti ucisi prin golirea lacului gozna

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Caras-Severin, Grupul Ecologic de Colaborare Nera, isi exprima protestul fata de modul cum s-a realizat golirea lacului de acumulare de la barajul Gozna, eveniment care a cauzat moartea unei importante cantitati de peste din fondul piscicol natural.

Golirea lacului s-a facut, sustin cei de la GEC Nera, citati de ziuadevest.ro, fara respectarea Legii 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura, care la art. 49 (1), al. c prevede ca Persoanele fizice si persoanele juridice, care folosesc apele din domeniul public in alte scopuri decat cel piscicol, sunt obligate sa amenajeze zone speciale de pescuit si zone pentru protejarea si salvarea fondului piscicol, la golirea lacurilor de acumulare.

Pe de alta parte, reprezentantii CEZ Romania, grupul ceh care detine sistemul hidroenergetic resitean, sustin ca s-au respectat prevederile legale, la lucrarile de reparatii ale lacului de acumulare Gozna.

Mii de pesti morti au fost gasiti in Lacul de acumulare Gozna, dupa ce compania care il detine a decis golirea acestuia, pentru reparatii.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...