Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mediu: mii de pesti ucisi prin golirea lacului gozna

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Caras-Severin, Grupul Ecologic de Colaborare Nera, isi exprima protestul fata de modul cum s-a realizat golirea lacului de acumulare de la barajul Gozna, eveniment care a cauzat moartea unei importante cantitati de peste din fondul piscicol natural.

Golirea lacului s-a facut, sustin cei de la GEC Nera, citati de ziuadevest.ro, fara respectarea Legii 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura, care la art. 49 (1), al. c prevede ca Persoanele fizice si persoanele juridice, care folosesc apele din domeniul public in alte scopuri decat cel piscicol, sunt obligate sa amenajeze zone speciale de pescuit si zone pentru protejarea si salvarea fondului piscicol, la golirea lacurilor de acumulare.

Pe de alta parte, reprezentantii CEZ Romania, grupul ceh care detine sistemul hidroenergetic resitean, sustin ca s-au respectat prevederile legale, la lucrarile de reparatii ale lacului de acumulare Gozna.

Mii de pesti morti au fost gasiti in Lacul de acumulare Gozna, dupa ce compania care il detine a decis golirea acestuia, pentru reparatii.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...