Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mediu: mii de pesti ucisi prin golirea lacului gozna

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Caras-Severin, Grupul Ecologic de Colaborare Nera, isi exprima protestul fata de modul cum s-a realizat golirea lacului de acumulare de la barajul Gozna, eveniment care a cauzat moartea unei importante cantitati de peste din fondul piscicol natural.

Golirea lacului s-a facut, sustin cei de la GEC Nera, citati de ziuadevest.ro, fara respectarea Legii 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura, care la art. 49 (1), al. c prevede ca Persoanele fizice si persoanele juridice, care folosesc apele din domeniul public in alte scopuri decat cel piscicol, sunt obligate sa amenajeze zone speciale de pescuit si zone pentru protejarea si salvarea fondului piscicol, la golirea lacurilor de acumulare.

Pe de alta parte, reprezentantii CEZ Romania, grupul ceh care detine sistemul hidroenergetic resitean, sustin ca s-au respectat prevederile legale, la lucrarile de reparatii ale lacului de acumulare Gozna.

Mii de pesti morti au fost gasiti in Lacul de acumulare Gozna, dupa ce compania care il detine a decis golirea acestuia, pentru reparatii.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...