Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În Mehedinți, străinii au cupărat deja 10.000 de hectare de teren agricol

Autor: Meat MIlkmiercuri, 22 ianuarie, 2014

(Agerpres) Aproximativ 10.000 de hectare de terenuri arabile au fost achiziţionate în judeţ de un număr de 52 de cumpărători cetăţeni străini, a declarat directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mehedinţi, Ştefan Răceanu.

Potrivit acestuia, noii proprietari ai terenurilor agricole provin din Italia, Germania, Danemarca, Elveţia, Franţa, Belgia, Serbia, Canada, S.U.A şi Grecia. Străinii care au cumpărat terenurile vor să le utilizeze pentru viticultură şi pomicultură, pentru înfiinţarea unor exploataţii zootehnice şi agricole.

„Terenurile achiziţionate de străini sunt situate în sudul judeţului, mai ales în comunele riverane Dunării. Multe dintre acestea, aflate în perimetrul localităţilor Corcova, Oreviţa, Prunişor şi Vînju Mare, au fost deja plantate cu viţă de vie şi pomi fructiferi”, a precizat Răceanu.

Şeful DADR Mehedinţi a mai arătat că preţul unui hectar de teren agricol cumpărat de străini a oscilat între 2.500 şi 3.500 euro/ha.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...