Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Membri ARC pot exporta oriunde în lume la cele mai inalte standarde de calitate

Autor: Meat MIlkluni, 4 aprilie, 2016

Asociatia Romana a Carnii implineste in acest an 17 ani de existenta, prilej de analiza, de evidentiere a celor mai bune rezultate si de stabilire a noilor obiective pentru viitor.

 

In acest context aniversar ne bucuram alaturi de membrii nostrii ca am reusit prin intemediul investiilor din industria carnii, a activitatilor proactive ale bordului nostru  sa construim si sa  implementam standarde de calitate si securitate pentru companiile din domeniul industriei carnii, sa aducem pe masa romanilor produse de calitate europeana si internationala ,sigure si sanatoase.

 

In ultimii 17 ani companiile membre ARC au facut investii de peste 500 milioane Euro, lucreaza cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implica proceduri de management si de  control al calitatii si sigurantei alimentare complexe. Toate acestea au facut ca industria carnii din Romania sa puna in piata produse de o calitate superioara, iesind in  evidenta ca avem cele mai noi tehnologii,cei mai buni  specialisti si cele mai exigente standarde de calitate , uneori mult peste unele unitati de productie din tarile din vestul Europei.

 

In acest moment membrii ARC,in numar de 49, pun zilnic pe masa consumatorului roman si european peste o mie de tone de preparate din carne si nu mai putin de peste 400 de retete de produse realizate de zecile de mii de oameni angajati ai companiilor din industria carnii.  Constienti de importanta noastra atat  in industrie, economie  cat si in plan social, vom participa activ la cresterea continua a standardelor de calitate, la construirea unui mediu concurential corect si la sustinerea brandurilor si a retetelor  romanesti .

 

In acest context credem ca este necesar ca produsele din carne importate in Romania, precum si cele produse in spatiul intracomunitar,sa fie supuse unor certificari de calitate si securitate alimentara astfel incat produsele din piata sa detina un barem cat mai exigent de calitate. Credem ca acest lucru va avea un impact pozitiv asupra sanatatii romanilor si va participa la construirea unui mediu concurential corect , bazat pe aceleasi reguli pentru toti competitorii din piata.

 

Agricultura si industria carnii , ambele cu rădăcini puternice în dezvoltarea rurală, sunt motorul economiei nationale, cel cu care putem să ne câstigăm locul pe care îl merităm în Uniunea Europeană. Sunt motorul prin care putem asigura un viitor copiilor nostri, prin care vom putea plăti pensii, vom putea avea un sistem bugetar sănătos cu salarii corecte si prin care vom putem realiza marile proiecte pe care ni le dorim. Asociatia Romana a Carnii sustine dezvoltarea acestora, prin activitatea sa dorind sprijinirea si colaborarea continua cu autoritatile romane si in egala masura cu Guvernul Romaniei, in promovarea investiilor in branduri romanesti , ce folosesc resurse autohtone si sunt realizate in unitati de productie din Romania. (Asociatia Romana a Carnii)

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...