Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mesajul ANUGA 2013: Sustenabilitate și finanțare

Autor: Ilie Stoianluni, 7 octombrie, 2013

(Corespondență din Koln) Sâmbătă, 5 octombrie, la Koln, a avut loc deschiderea festivă a celui mai mare târg dedicat industriei alimentare, ANUGA 2013. La eveniment au participat, în calitate de invitați speciali, Gunther H Otinger, membru al Comisiei Europene pentru Energie și Werner Hoyer, președintele Băncii Europene de Investiții. Totodată, au marcat momentul Jurgen Roters, primarul orașului Koln, Friedhelm Dornseifer, Președintele Asociației Retail-ului German și Wolfgang Ingold, Președinte al German Food and Drink Industries Association.

Alegerea organizatorilor spre cele două personalități de talie europeană, chemate pentru a gira momentul tăierii panglicii, nu a fost deloc întâmplătoare, prin aceasta comunicându-se, clar, mesajul principal transmis celor care activează în industria alimentară mondială: necesitatea adoptării celor mai noi soluții sustenabile și tehnologice în materie de energie și creșterea finanțării sectorului mondial alimentar.

La ediția din acest an, sunt prezente peste 6.700 de companii din peste 100 de țări, care expun pe o suprafață totală de 284.000 mp. Suntem bucuroși să amintimă că, în acest an, România are cea mai consistentă participare de până acum, semn că procesatorii autohtoni din Industria alimentară vizează ieșirea masivă pe piața internaționale cu produse de cea mai înaltă calitate. Astfel, trebuie să remarcăm, în primul rând, participarea federaței Romalimenta, precum și a Asociației Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România. La prezența companiilor românești, un aport deosebit și-a adus și Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc. Totodată, să amintim că site-ul oficial al manifestării a anunțat prezența a nu mai puțin de 58 de companii românești din toate domeniile Industriei alimentare, dintre care, amintim:

Ana & Cornel, Aaylex, Agrisol Internațional, Alex & Comp, Andromi Com, Angst, Avicarvil, Avis Lipia, Carmistin, Carmolimp, Caroli Foods, Comnilis Prod, Cosm-Fan Carmangerie, Doly-Com, Edenia Food, Elit, Eurofarm, Europrod, Facos, Galli Gallo, Kosarom, Ion Moș, Ladrisi Group, Macromex, Mariflor, Salsi, Scandia, Smart Scop, Tigrino Grup, Transavia, Vascar, Unilact, Olympus etc.

Organizat unitar, pavilionul companiilor românești a atras din primele momente miile de vizitatori, dintre care s-au remarcat specialiștii, trader-ii, inginerii tehnologi din industria alimentară mondială, interesați atât de produsele românești, cât și de dezvoltarea unor relații de afaceri cu acestea. De asemeni, companii românești mai sunt prezente în standurile Fine Food și Panificație. Detalii despre prezența firmelor din România vă vom oferi în corespondențele următoare. (Claudia Bocean și Elena Radu, Koln, 7 octombrie 2013)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...