Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Metalbuv-Lituania propune noi echipamente de procesare a oaselor

Autor: Meat MIlkjoi, 24 iulie, 2014

Termenul  de  „material  osos”  exclude dentiţia  de  orice  fel,  referindu-se numai  la  structurile formate din ţesut osos de  diferite tipuri (oasele scheletului şi coarne). În orice schelet se disting două categorii: oase lungi şi oase late sau plate. Oasele lungi, constituind majoritatea scheletului membrelor,  sunt  formate din două extremităţi sau  epifize:  proximală  (mai  apropiată  de  cap)  şi  distală  (mai  îndepărtată  de  cap);  unite  printr-o regiune tubulară numită diafiză.

În  ceea  ce  priveşte  potenţialul  tehnic  al  materiei  osoase  se  ştie  că  osul proaspăt  este  compus dintr-o  matrice  osoasă  în  care  sunt  prinse  celulele  osteocite, matricea  fiind  atât  organică  cât  şi minerală. Prelucrarea primară a oaselor se poate face prin debitaj longitudinal  sau  transversal aplicat  pe  oase  lungi  şi  corpuri  costale),  sau numai  transversal.

Procedeele de debitaj sunt:  detaşarea  prin  percuţie  directă, detaşarea prin percuţie indirectă, detaşarea prin cioplire şi fracturare prin flexiune; decuparea  prin  renuraj, debitajul  prin  abraziune liniară  sau  tăiere  transversală  cu  ajutorul  unei  fibre  sablate și, mai rar, abraziunea. Iată, acum, câteva propuneri tehnologice:

Produs în Lituania, echipamentul SNV-180 Hercules este conceput special pentru separarea cărnii de pe oase, utilizabil atât în procesarea suinelor, cât și a bovinelor. Totodată, utilajul poate fi folosit și la separarea cărnii de pasăre de pe schelet.

SNV-180 Hercules este construit din oțel inox și dispune de sistem hidraulic de presiune cu temporizator, sistem universal de separare, eficiență sporită (80 %), sistem de autodiagnoză, oferind o calitate sporită a cărnii dezosate. Poate fi livrat cu cilindru special pentru procesarea puilor. (Sursa: www.metalbud.lv) LM-A 156 este un echipament destinat tăierii oaselor animalelor mari, dotat cu un sistem de pre-tensionare ușor de montat și de ajustat. Viteza mare de acțiune a cutterului și designul special elimină franjurarea cărnii dezosate.

Echipamentul dispune de un tablou de reglaj fin, făcându-l ușor de utilizat, în condițiile unei precizii ridicate, dar și de un sensor de securitate cu oprire automată. Motorul cu un consum redus de energie face din LM-A 156 un utilaj eficient, fiind recomandat procesării oaselor, dar și tăierii cărnii congelate, a puilor și a peștilor de mari dimensiuni.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...