Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Metodă pentru evitarea eliminării fecalelor în mâncarea lichidă din troacă

Autor: Meat MIlkmiercuri, 12 martie, 2014

Când sistemul pentru hrana lichidă a porcinelor este proiectat trebuie să se țină seama doi factori importanți privind capacitatea spațiului pentru hrană: suprafața sa și lungimea , informează Pig333.

Pentru a evita ca ultimul factor să fie o limitare, troacele au o lungime normală și câteodată sunt la fel de lungi ca întreg sistemul. În acest caz sunt mai puține colțuri libere unde porcii pot defeca și de cele mai multe ori ei fac acest lucru în troacă, cu toate consecințele pe care le implică asupra igienei.

Pentru a evita ca porcii să urineze și să-și elimine fecalele în troacă , se pot folosi furtune de PVC ca acelea folosite la sistemele de hrană și să fie amplasat aproximativ un metru de furtun pe podea paralel cu troaca și strâns cu două clame.

Este important să se acorde atenție la unele detalii :
1 . Furtunul trebuie să fie închisă la ambele capete .
2 . Distanța până la troacă trebuie să fie suficientă pentru a evita ca materiile fecale să cadă în troacă, în cazul în care porcii își elimină fecalele când picioarele din spate sunt în contact cu furtunul.
3 . Spațiul dintre furtun și troacă trebuie să împiedice porcii să se plimbe confortabil de-a lungul spațiului, deoarece dacă porcii nu ar evita furtunul și-ar elimina fecalele în troacă.
4 . Furtunul trebuie să fie un obstacol pentru defecare, nu și pentru a se hrăni.

O distanță corectă între troacă și centrul conductei va fi de 14 cm.

Rezultatul în fermele în care a fost aplicat acestă metodă este destul de satisfăcătoar, iar igiena crește considerabiul.

Este recomandat ca mai întâi să încercați acestă metodă pentru a decide lungimea exactă a furtunului, la fel și pentru distanța dintre troacă și furtun, și pentru a lua deciziile corecte după ce vedeti comportamentul animalelor.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...