Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Metro intenționează să atingă numărul de 1 000 magazine de proximitate

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 13 februarie, 2013

Retailerul german Metro Cash&Carry, al doilea cel mai mare jucător din comerţul local, potrivit ultimelor date publice disponibile, vrea să dubleze în acest an reţeaua de magazine de proximitate în franciză La Doi Paşi şi să ajungă la un total de 1.000 de unităţi, scrie zf.ro.

Proiectul Metro Cash&Carry, lansat în primăvara anului tre­cut, poate fi văzut ca o încercare a germanilor de a-şi fide­li­za baza de clienţi existentă şi chiar de a o lărgi, în condiţiile în care principalii clienţi ai companiei sunt chiar aceste maga­zine din comerţul tradiţional. Reprezentanţii retailerului precizează că nu există obligativitatea ca aceste magazine să se aprovizioneze doar de la Metro, însă ele beneficiază din postura de francizaţi de o serie de oferte şi de reduceri.

Acest proiect de franciză a fost lansat într-o perioadă în care cifra de afaceri a companiei a fost afectată de situaţia economică dificilă şi de scăderea consumului, astfel că Metro Cash & Carry a pierdut în perioada 2008-2011 vânzări de circa 500 mil. euro, ajungând anul trecut la afaceri de 1,17 mld. euro. Mai mult, în aceeaşi perioadă au fost închise 6.000 de magazine tradiţionale – chioşcuri şi alimentare de bloc -, factor ce a avut un impact şi în cifra de afaceri a grupului german.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...