Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mezeluri din carne sintetica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnatii sau salamurile din carne sintetica vor ajunge pe piata italiana, in cateva luni, conform portalului corriere.it. Hiperoptimisti, ercetatorii-procesatori ai mezelurilor de laborator promit lansarea apropiata, dar se scuza ca nu a fost definita culoarea, produsele fiind deocamdata cam palide. Promit totusi ca lucreaza intens la culoare si aroma.

Cultivarea de carne sintetica, buna pentru consumul uman, este la stadiul de experiment final (in conditii de laborator) prin folosirea tesutului muscular provenit de la cai si porci. Initiatorul experimentului este Mark Post de la Universitatea din Maastricht. Acesta a urmarit si aplicat cultivarea tesutului muscular, prin prelevarea de celule porcine alimentate cu ser embrional de cal. Mark Post a dezvoltat bucati de tesut, apropiate de calitatile musculare.

Gustul reprezinta, alaturi de culoare, o alta problema a carnii produse in eprubeta, fiind (dez)legat de modalitatile si perioadele furajarii animalelor. Gustul nu depinde exclusiv de genetica, iar unii cercetatori (printre care si biochimistul Peter Ellis de la King’s College din Londra) sunt sceptici in privinta reproducerii tesutului muscular. Pe de alta parte, cercetatorii olandezi afirma ca, in procesarea de hamburgeri, carnati si hot-dog, va fi probabil folosita carne produsa in laborator. (TS)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...