Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mezeluri din carne sintetica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnatii sau salamurile din carne sintetica vor ajunge pe piata italiana, in cateva luni, conform portalului corriere.it. Hiperoptimisti, ercetatorii-procesatori ai mezelurilor de laborator promit lansarea apropiata, dar se scuza ca nu a fost definita culoarea, produsele fiind deocamdata cam palide. Promit totusi ca lucreaza intens la culoare si aroma.

Cultivarea de carne sintetica, buna pentru consumul uman, este la stadiul de experiment final (in conditii de laborator) prin folosirea tesutului muscular provenit de la cai si porci. Initiatorul experimentului este Mark Post de la Universitatea din Maastricht. Acesta a urmarit si aplicat cultivarea tesutului muscular, prin prelevarea de celule porcine alimentate cu ser embrional de cal. Mark Post a dezvoltat bucati de tesut, apropiate de calitatile musculare.

Gustul reprezinta, alaturi de culoare, o alta problema a carnii produse in eprubeta, fiind (dez)legat de modalitatile si perioadele furajarii animalelor. Gustul nu depinde exclusiv de genetica, iar unii cercetatori (printre care si biochimistul Peter Ellis de la King’s College din Londra) sunt sceptici in privinta reproducerii tesutului muscular. Pe de alta parte, cercetatorii olandezi afirma ca, in procesarea de hamburgeri, carnati si hot-dog, va fi probabil folosita carne produsa in laborator. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...