Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mezeluri din carne sintetica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnatii sau salamurile din carne sintetica vor ajunge pe piata italiana, in cateva luni, conform portalului corriere.it. Hiperoptimisti, ercetatorii-procesatori ai mezelurilor de laborator promit lansarea apropiata, dar se scuza ca nu a fost definita culoarea, produsele fiind deocamdata cam palide. Promit totusi ca lucreaza intens la culoare si aroma.

Cultivarea de carne sintetica, buna pentru consumul uman, este la stadiul de experiment final (in conditii de laborator) prin folosirea tesutului muscular provenit de la cai si porci. Initiatorul experimentului este Mark Post de la Universitatea din Maastricht. Acesta a urmarit si aplicat cultivarea tesutului muscular, prin prelevarea de celule porcine alimentate cu ser embrional de cal. Mark Post a dezvoltat bucati de tesut, apropiate de calitatile musculare.

Gustul reprezinta, alaturi de culoare, o alta problema a carnii produse in eprubeta, fiind (dez)legat de modalitatile si perioadele furajarii animalelor. Gustul nu depinde exclusiv de genetica, iar unii cercetatori (printre care si biochimistul Peter Ellis de la King’s College din Londra) sunt sceptici in privinta reproducerii tesutului muscular. Pe de alta parte, cercetatorii olandezi afirma ca, in procesarea de hamburgeri, carnati si hot-dog, va fi probabil folosita carne produsa in laborator. (TS)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...