Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mezelurile, aproape nelipsite din frigiderele românilor

Autor: Meat MIlkjoi, 20 februarie, 2014

Facand lista produselor ce se gasesc in frigiderul romanilor, o analiza publicata de Magazin progresiv releva faptul ca se remarca anumite categorii ca fiind universale, intrucat in mai mult de 85% din cazuri acestea sunt nelipsite de pe rafturi.

Ouale si lactatele au un loc fruntas in clasament, cu o incidenta de peste 90%, reconfirmand astfel statutul de produse de baza in alimentatia romanilor. In dreptul acestor doua categorii nu se observa nicio diferenta notabila intre tineri, adulti sau varstnici, in timp ce, din punct de vedere al statutului social, printre consumatorii cu venituri ridicate incidenta acestor produse atinge cote si mai mari, de aproape 100%. Mancarea gatita are, de asemenea, un loc important rezervat in frigider. 91% dintre persoanele care au participat la studiu au mancare gatita in frigider, confirmand comportamentul de consum inca traditionalist al romanilor.

In ceea ce priveste fructele si legumele proaspete, s-a observat ca legumele au statut mai bun pe lista de produse depozitate in frigider (88%) fata de fructe (71%). Important de retinut si faptul ca, pentru ambele categorii de produse, procentele cresc in randul consumatorilor cu varsta peste 45 de ani, dar si printre persoanele cu studii superioare. Sosurile (mustar, ketchup etc) completeaza topul celor mai des intalnite produse in frigider, fiind amintite in 87% din cazuri.In segmentul produselor cu incidenta medie regasim carnea, compoturile si dulceturile, conservele, dar si bauturile.

Astfel, mezelurile apar in frigiderele a 7 din 10 romani, iar carnea proaspata in frigderele a 5 din 10 romani. Mezelurile sunt mai degraba alegerea celor tineri (16-24 ani), cat si a familiilor numeroase, in timp ce carnea proaspata are o incidenta echilibrata in grupurile socio-demografice analizate.
In ceea ce priveste categoria bauturilor, cele non-alcoolice au o incidenta mai mare – apa cumuland 59% si sucurile 45%. Urmeaza apoi bauturile alcoolice, unde vinul si spirtoasele au o incidenta de 39%, iar berea inregistreaza un procent de 35%.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...