Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Michelin revoluționează transportul agricol

Autor: Meat MIlkmarți, 22 aprilie, 2014

Compania Michelin a lansat cea mai mare roată pentru tractoarele cu tracțiune integrală: modelul AxioBib IF900/65R46 are o lățime de aproape un metru și un diametru de 2,5 metri. Noua anvelopă permite fermierului să ”tragă” echipamente ce cântăresc peste o tonă.

Ceea ce face însă noua roată să fie cu adevărat revoluționară este tehnologia sa de presiune. Anvelopa operează cu o presiune foarte scăzută (mai mică cu 20% decât cea de la anvelopele convenționale), ceea ce îi permite să aibă o amprentă mai mare la sol, iar potrivit studiilor, cu cât amprenta la sol este mai mare, cu atât pământul este mai protejat împotriva compactării.

Când solul este compresat, nu mai există loc pentru aer sau apă să circule. Aceste elemente sunt esențiale pentru creșterea rădăcinilor, previn eroziunea solului și epuizarea nutrienților.

Eroziunea solului este una dintre marile probleme ale agriculturii din ziua de astăzi. Peste jumătate din solurile fertile de suprafață s-au pierdut în ultimii 150 de ani din cauza ”greșelilor”, precum aratul intensiv sau monocultura în regim intensiv.

Ce propune Michelin pentru fermieri cu noile anvelope ”gigant”? Tractorul și amprentele sale mai mari permit să acopere o suprafață mai mare, compactând solul mai puțin. Cu mai mult sol fertil, agricultorii vor putea produce mai multă hrană! Noile anvelope Michelin vor fi disponibile pe piața din Uniunea Europeană începând de anul viitor.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...