Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Micii producători au avut vânzări mult sub medie, la Indagra

Autor: Meat MIlkluni, 4 noiembrie, 2013

Micii producători care au fost pezenţi cu standuri la Târgul Indagra au fost foarte dezamăgiţi anul acesta. “Cred că am avut cele mai poaste vînzări din ultimii 3 ani”, ne-a declarat Tănsase Gherorghe, din Alba. Începând cu preparatele tradiţionale din carne şi lactate, miere sau dulceţuri, preţurile au fost peste măsură de piperate. Nici băutura nu a avut un success de casă mai mare, majoritatea celor prezenţi optând pentru degustările la pahar, contra-cost, decât pentru cumpărarea vreunei sticle de palincă sau ţuică.

În schimb, brutarii firmei Dioszegi, din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, au oferit câte-o bucată de pâine gratis vizitatorilor. Brutarii au copt o pâine de aproape 100 de kg, pe care ministrul agriculturii, Daniel Constantin şi preşedintele Rompan, Aurel Popescu, au împărţit-o, în final, vizitatorilor.

Pâinea-gigant  a stat în cuptor, la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius, timp de circa şase ore, având în compoziţie 57 kg de făină, 34 litri de apă, 5 kg de cartofi şi 1kg de drojdie şi sare. Brutarii din Sfântu Gheorghe au promis că anul viitor vor face o pâine şi mai mare, propunându-şi să-şi doboare singuri recordul din acest an.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...