Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Miele Tehnica investește într-un laborator al Universității Transilvania

Autor: Meat MIlkjoi, 13 februarie, 2014

Compania Miele Tehnica a investit aproximativ 20.000 de euro în dotarea unui laborator al Facultăţii de Inginerie Electronică şi Ştiinţa Calculatoarelor a Universităţii Transilvania cu o reţea performantă de calculatoare şi o tablă interactivă Multitouch şi Multiuser cu o diagonală de 87 de inch, informează Biz Brașov.

Hartmut Hohaus, directorul general al Miele Tehnica, a declarat cu ocazia inaugurării Laboratorului Miele că în prezent Europa se confruntă cu o rată mare a șomajului în rândul tinerilor deoarece aceștia dețin calificări înalte în meserii care nu mai au căutare pe piața muncii. Potrivit acestuia, șomajul ar putea scădea în acest segment în urma unei mai bune colaborări între universități, mediul de afaceri și reprezentanții autorităților locale. La rândul său, primarul Brașovului, George Scripcaru, a deplâns dispariția în urmă cu câțiva ani a școlilor profesionale șI a celor tehnice. „Noi am început să facem pașI mărunțI pentru a reface acest sistem, un exemplu fiind Școala Profesională Kronstadt”, a explicat Scripcaru. Și vicepreședintele CJ Brașov, Mihai Pascu, a lăudat inițiativa Miele și a declarat că speră ca acesta să fie un exemplu șI pentru firmele românești „de a investi mai puțin în fotbal, ci mai mult în educație”.

Laboratorul Miele permite studenţilor desfăşurarea de activităţi aplicative cuprinse în programul de studiu, pentru specializările electronică, telecomunicaţii şi calculatoare. Compania nu a dorit să facă publică valoarea investiţiei.
„Unul dintre motivele pentru care firma Miele a decis să investească în judeţul Braşov a fost existenta in zona a Universităţii Transilvania, calitatea cadrelor didactice de aici şi, desigur , nivelul înalt de pregătire al absolvenţilor acestei universităţi. Trebuie menţionat că, în prezent , în cadrul firmei noastre, dintre angajaţii indirecţi (personalul Tesa) aproximativ 60% sunt absolvenţi ai acestei universităţi”, a spus Hohaus.

Miele Tehnica a fost fondata în 2008 şi este parte a grupului german Miele. La fabrica pe care compania o operează în Feldioara se produc subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele.

Grupul Miele a fost fondat în 1899 şi deţine 8 unităţi de producţie în Germania şi câte o fabrică în Austria, România, Cehia şi China. Cifra de afaceri în anul financiar 2011-2012 a fost de trei miliarde euro. Miele este prezent prin propriile reprezentanţe şi în prin importatori în peste 100 ţări. În toată lumea, grupul are peste 17.500 de angajaţi. Sediul central al companiei este în Gütersloh, Westfalia, Germania.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...