Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mielul rusesc il concureaza pe cel din import

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cresterea ovinelor este in plina dezvoltare in Rusia, in ciuda crizei economice globale, constata analistii, citati de presa locala. Conform presedintelui Uniunii Rusesti a Crescatorilor de Ovine, Charon Amerhanov, declinul septelului de ovine si caprine din Rusia, care se observase acum cativa ani, a fost stopat. In ultimul deceniu Rusia a crescut efectivul de oi de la 14,8 milioane de capete in 1999 la mai mult de 22 de milioane de capete in 2009. Pana in 2020 efectivele de ovine ar trebui sa urce la 27 de milioane de capete iar productia de carne de oaie – la 220.000 de tone.

Totusi lipsa abatoarelor de capacitate mare si a procesatorilor primari de carne raman principalele doua probleme in industria carnii de oaie ruseasca. Majoritatea carnii de oaie comercializate in aceasta tara provine in continuare de la abatoare mici, cu un control veterinar slab ceea ce metine ridicate importurile din Australia si Noua Zeelanda, desi pretul carnii provenite din aceste zone este mai mare. Analistii spun insa ca aceasta situatie se va rezolva pana in 2012, dupa implementarea unui program guvernamental care prevede investitii in cateva abatoare cu o capacitate insumata de 420.000 de tone de carne pe an.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...