Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mihai visan: exportatorii romani de carne, in negocieri cu rusia si china

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exportatorii romani de carne si mezeluri ar putea avea drept de export liber in China pana la finalul anului, afirma directorul Asociatiei Romane a Carnii, Mihai Visan, intr-o declaratie data pentru business24.ro. De asemenea, negocierile cu Rusia sunt in derulare. Acesta a adaugat:

Romania se confrunta cu probleme la capitolul exporturi de carne nu doar in afara Uniunii Europene, ci si in interiorul acesteia. Producatorii locali de carne de porc sunt nevoiti sa indeplineasca o lunga lista de cerinte inainte de a li se permite sa isi exporte produsele.

Conform INS, exporturile de produse agroalimentare in afara Uniunii Europene au cunoscut un avans substantial, de peste 56%. Mai mult ca sigur ca producatorii capabili sa faca export sunt interesati sa isi diversifice destinatiile si sigur ca dupa UE mai sunt si alte piete attractive: Rusia, China, tarile din est, unde incercam sa marim ponderea pe piata, chiar daca foarte modesta.

O problema pe care o avem in ceea ce priveste exportul produselor de origine animala este incheierea unor intelegeri veterinare intre statele despre care vorbeam si Romania. Negocierile sunt in desfasurare si sunt sigur ca se vor finalize cu succes.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...