Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mihai visan: exportatorii romani de carne, in negocieri cu rusia si china

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exportatorii romani de carne si mezeluri ar putea avea drept de export liber in China pana la finalul anului, afirma directorul Asociatiei Romane a Carnii, Mihai Visan, intr-o declaratie data pentru business24.ro. De asemenea, negocierile cu Rusia sunt in derulare. Acesta a adaugat:

Romania se confrunta cu probleme la capitolul exporturi de carne nu doar in afara Uniunii Europene, ci si in interiorul acesteia. Producatorii locali de carne de porc sunt nevoiti sa indeplineasca o lunga lista de cerinte inainte de a li se permite sa isi exporte produsele.

Conform INS, exporturile de produse agroalimentare in afara Uniunii Europene au cunoscut un avans substantial, de peste 56%. Mai mult ca sigur ca producatorii capabili sa faca export sunt interesati sa isi diversifice destinatiile si sigur ca dupa UE mai sunt si alte piete attractive: Rusia, China, tarile din est, unde incercam sa marim ponderea pe piata, chiar daca foarte modesta.

O problema pe care o avem in ceea ce priveste exportul produselor de origine animala este incheierea unor intelegeri veterinare intre statele despre care vorbeam si Romania. Negocierile sunt in desfasurare si sunt sigur ca se vor finalize cu succes.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...