Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mihai visan: exportatorii romani de carne, in negocieri cu rusia si china

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Exportatorii romani de carne si mezeluri ar putea avea drept de export liber in China pana la finalul anului, afirma directorul Asociatiei Romane a Carnii, Mihai Visan, intr-o declaratie data pentru business24.ro. De asemenea, negocierile cu Rusia sunt in derulare. Acesta a adaugat:

Romania se confrunta cu probleme la capitolul exporturi de carne nu doar in afara Uniunii Europene, ci si in interiorul acesteia. Producatorii locali de carne de porc sunt nevoiti sa indeplineasca o lunga lista de cerinte inainte de a li se permite sa isi exporte produsele.

Conform INS, exporturile de produse agroalimentare in afara Uniunii Europene au cunoscut un avans substantial, de peste 56%. Mai mult ca sigur ca producatorii capabili sa faca export sunt interesati sa isi diversifice destinatiile si sigur ca dupa UE mai sunt si alte piete attractive: Rusia, China, tarile din est, unde incercam sa marim ponderea pe piata, chiar daca foarte modesta.

O problema pe care o avem in ceea ce priveste exportul produselor de origine animala este incheierea unor intelegeri veterinare intre statele despre care vorbeam si Romania. Negocierile sunt in desfasurare si sunt sigur ca se vor finalize cu succes.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...