Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mihail dumitru s-a intalnit cu reprezentantii fermerilor si ministrul finantelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Mihail Dumitru, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale s-a intalnit saptamana trecuta cu ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, si cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, pentru a discuta lista revendicarilor transmise Guvernului cu ocazia mitingului din data de 11 mai.

Conducerea MADR a explicat ca neplata integrala a restantelor se datoreaza plafonului de finantare pe trimestrele I si II, insuficient, care nu a permis departamentului buget-finante al institutiei sa emita ordine de plata in contul datoriilor restante catre fermieri.

Pentru a continua demersurile intreprinse pana acum in sprijinul agricultorilor, MADR a solicitat avizarea schemelor de ajutoare de stat de catre Ministerul Finantelor Publice, si a inmanat ministrului Vladescu o propunere de accizare a Bauturilor Fermentate Linistit (BFL).

Pe de alta parte, participantii la intalnire au decis sa imbunatateasca gradul de comunicare in ceea ce priveste situatia platilor si absorbtia fondurilor europene.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...