Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mihail dumitru: vom avea putine resurse pentru a inlocui subventiile la porc, pui si legume

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii, s-a aratat nemultumit de bugetul institutiei pe care o conduce, la audierile comisiilor parlamentare pentru agricultura reunite pentru dezbaterea bugetului pe 2010.

Este un buget care se incadreaza in restrictiile bugetare fixate de Ministerul de Finante in contextul crizei economice. In 2010 vom putea achita datoriile aferente anului trecut, vom putea asigura cofinantarea programelor europene, dar vom avea putine resurse pentru a inlocui formele de ajutor de stat care au incetat la sfarsitul anului 2009″, a declarat Dumitru.

Subventiile la carnea de porc si pasare, oua, sfecla de zahar, orez, in, canepa, soia, tutun si motorina au incetat de la 1 ianuarie 2010. Agricultorii vor beneficia, in schimb, de ajutoare legate de indeplinirea cerintelor suplimentare privind bunastarea animalelor, de finantarea actiunilor fitosanitare de interes national, de sustinerea unor investitii in agricultura si garantarea creditelor de investitii, precum si de reducerea accizei pentru motorina si energia electrica utilizate in agricultura.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...