Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mihail dumitru: vom avea putine resurse pentru a inlocui subventiile la porc, pui si legume

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii, s-a aratat nemultumit de bugetul institutiei pe care o conduce, la audierile comisiilor parlamentare pentru agricultura reunite pentru dezbaterea bugetului pe 2010.

Este un buget care se incadreaza in restrictiile bugetare fixate de Ministerul de Finante in contextul crizei economice. In 2010 vom putea achita datoriile aferente anului trecut, vom putea asigura cofinantarea programelor europene, dar vom avea putine resurse pentru a inlocui formele de ajutor de stat care au incetat la sfarsitul anului 2009″, a declarat Dumitru.

Subventiile la carnea de porc si pasare, oua, sfecla de zahar, orez, in, canepa, soia, tutun si motorina au incetat de la 1 ianuarie 2010. Agricultorii vor beneficia, in schimb, de ajutoare legate de indeplinirea cerintelor suplimentare privind bunastarea animalelor, de finantarea actiunilor fitosanitare de interes national, de sustinerea unor investitii in agricultura si garantarea creditelor de investitii, precum si de reducerea accizei pentru motorina si energia electrica utilizate in agricultura.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...