Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mihail dumitru: vom avea putine resurse pentru a inlocui subventiile la porc, pui si legume

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii, s-a aratat nemultumit de bugetul institutiei pe care o conduce, la audierile comisiilor parlamentare pentru agricultura reunite pentru dezbaterea bugetului pe 2010.

Este un buget care se incadreaza in restrictiile bugetare fixate de Ministerul de Finante in contextul crizei economice. In 2010 vom putea achita datoriile aferente anului trecut, vom putea asigura cofinantarea programelor europene, dar vom avea putine resurse pentru a inlocui formele de ajutor de stat care au incetat la sfarsitul anului 2009″, a declarat Dumitru.

Subventiile la carnea de porc si pasare, oua, sfecla de zahar, orez, in, canepa, soia, tutun si motorina au incetat de la 1 ianuarie 2010. Agricultorii vor beneficia, in schimb, de ajutoare legate de indeplinirea cerintelor suplimentare privind bunastarea animalelor, de finantarea actiunilor fitosanitare de interes national, de sustinerea unor investitii in agricultura si garantarea creditelor de investitii, precum si de reducerea accizei pentru motorina si energia electrica utilizate in agricultura.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...