Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mii de pui sacrificati la concurs

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Timp de trei zile, in parcarea Jupiter City din Pitesti, a avut loc Campionatul international de gatit in aer liber, gastronomii realizand cea mai mare tocana de pui musceleana.

A fost vorba despre cel mai mare eveniment gastronomic din Romania. Invitat special a fost Maestrul Burc Tuncel, capitanul echipei olimpice a Angliei, iar Antonio Passarelli a fost gazda evenimentului Oaspetii nostri au avut sansa sa vada in actiune cei mai tari bucatari din Romania, Israel, Anglia, Albania, Republica Moldova , Cipru, Palestina si nu numai , a declarat Cristina Fota, reprezentant Jupiter City.

Conceptul si-a propus sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru, transformandu-l intr-o vedeta, iar celui pasionat de gatit sa-i stimuleze imaginatia, sa-i ofere ocazia sa-si exerseze talentul, altfel decat o face de obicei.

Campionatul si-a propus sa aduca in Romania conceptul de bucatarie-cultura. Fie ca ne place sau nu, bucataria, generic vorbind, ocupa un spatiu extrem de important in viata fiecaruia dintre noi. Ridicarea gatitului de la rangul de obligatie conjugala, la statut de arta presupune schimbarea unei mentalitati impamantenite’, a explicat Oana Branzaru, organizatorul evenimentului.

Echipele din strainatate pe care le-am adus la Pitesti au dat dovada de multa imaginatie , reusind sa gateasca in afara concursului, pentru o masa ad-hoc, o cina delicioasa, pentru 50 de persoane, cu numai 300 de lei. Iata ca se poate, a mai spus si Oana Branzaru.

Sambata, organizatorii au inregistrat si primul record in gastronomie stabilit la Jupiter City. Bucatari din echipa internationala si interconfesionala Taste of Peace din Ierusalim au gatit Cea mai Mare Tocana de Pui Musceleana, reteta gospodarilor din zona Manastirii Curtea de Arges. In uriasa cratita au fost perpeliti nu mai putin de 240 de pui. Demonstratia gastronomica a fost omologata si certificata in direct de catre International Gastro Show Cooking.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...