Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mii de pui sacrificati la concurs

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Timp de trei zile, in parcarea Jupiter City din Pitesti, a avut loc Campionatul international de gatit in aer liber, gastronomii realizand cea mai mare tocana de pui musceleana.

A fost vorba despre cel mai mare eveniment gastronomic din Romania. Invitat special a fost Maestrul Burc Tuncel, capitanul echipei olimpice a Angliei, iar Antonio Passarelli a fost gazda evenimentului Oaspetii nostri au avut sansa sa vada in actiune cei mai tari bucatari din Romania, Israel, Anglia, Albania, Republica Moldova , Cipru, Palestina si nu numai , a declarat Cristina Fota, reprezentant Jupiter City.

Conceptul si-a propus sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru, transformandu-l intr-o vedeta, iar celui pasionat de gatit sa-i stimuleze imaginatia, sa-i ofere ocazia sa-si exerseze talentul, altfel decat o face de obicei.

Campionatul si-a propus sa aduca in Romania conceptul de bucatarie-cultura. Fie ca ne place sau nu, bucataria, generic vorbind, ocupa un spatiu extrem de important in viata fiecaruia dintre noi. Ridicarea gatitului de la rangul de obligatie conjugala, la statut de arta presupune schimbarea unei mentalitati impamantenite’, a explicat Oana Branzaru, organizatorul evenimentului.

Echipele din strainatate pe care le-am adus la Pitesti au dat dovada de multa imaginatie , reusind sa gateasca in afara concursului, pentru o masa ad-hoc, o cina delicioasa, pentru 50 de persoane, cu numai 300 de lei. Iata ca se poate, a mai spus si Oana Branzaru.

Sambata, organizatorii au inregistrat si primul record in gastronomie stabilit la Jupiter City. Bucatari din echipa internationala si interconfesionala Taste of Peace din Ierusalim au gatit Cea mai Mare Tocana de Pui Musceleana, reteta gospodarilor din zona Manastirii Curtea de Arges. In uriasa cratita au fost perpeliti nu mai putin de 240 de pui. Demonstratia gastronomica a fost omologata si certificata in direct de catre International Gastro Show Cooking.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...