Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mii de pui sacrificati la concurs

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Timp de trei zile, in parcarea Jupiter City din Pitesti, a avut loc Campionatul international de gatit in aer liber, gastronomii realizand cea mai mare tocana de pui musceleana.

A fost vorba despre cel mai mare eveniment gastronomic din Romania. Invitat special a fost Maestrul Burc Tuncel, capitanul echipei olimpice a Angliei, iar Antonio Passarelli a fost gazda evenimentului Oaspetii nostri au avut sansa sa vada in actiune cei mai tari bucatari din Romania, Israel, Anglia, Albania, Republica Moldova , Cipru, Palestina si nu numai , a declarat Cristina Fota, reprezentant Jupiter City.

Conceptul si-a propus sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru, transformandu-l intr-o vedeta, iar celui pasionat de gatit sa-i stimuleze imaginatia, sa-i ofere ocazia sa-si exerseze talentul, altfel decat o face de obicei.

Campionatul si-a propus sa aduca in Romania conceptul de bucatarie-cultura. Fie ca ne place sau nu, bucataria, generic vorbind, ocupa un spatiu extrem de important in viata fiecaruia dintre noi. Ridicarea gatitului de la rangul de obligatie conjugala, la statut de arta presupune schimbarea unei mentalitati impamantenite’, a explicat Oana Branzaru, organizatorul evenimentului.

Echipele din strainatate pe care le-am adus la Pitesti au dat dovada de multa imaginatie , reusind sa gateasca in afara concursului, pentru o masa ad-hoc, o cina delicioasa, pentru 50 de persoane, cu numai 300 de lei. Iata ca se poate, a mai spus si Oana Branzaru.

Sambata, organizatorii au inregistrat si primul record in gastronomie stabilit la Jupiter City. Bucatari din echipa internationala si interconfesionala Taste of Peace din Ierusalim au gatit Cea mai Mare Tocana de Pui Musceleana, reteta gospodarilor din zona Manastirii Curtea de Arges. In uriasa cratita au fost perpeliti nu mai putin de 240 de pui. Demonstratia gastronomica a fost omologata si certificata in direct de catre International Gastro Show Cooking.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...