Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Minciunile francezilor în scandalul cărnii de cal

Autor: Ilie Stoianmarți, 12 februarie, 2013

Presa franceză, dar și reprezentanții firmelor Comigel și Spanghero, se întrec în acuze nefondate îndreptate împotriva firmelor românești. Astfel, în mod cu totul eronat, ei susțin următoarele neadevăruri:

Carnea de cal ar fi plecat din România tocată. În mod real, procesarea a avut loc în străinătate. Chiar şi pentru un măcelar fără experienţă nu este greu să vadă diferenţele dintre carnea de cal şi cea de vită.

Deşi i-au acuzat pe români, francezii de la Spanghero nu au prezentant până acum niciun document, nici măcar informaţii cu privire la lotul din care a provenit carnea.

Chiar şi fără aceste date, autorităţile române au demarat cercetările şi au ajuns la abatoarele din Braşov şi Botoşani care au livrat carne de cal pe piaţa UE.

Pe lista clienţilor nu se numără însă niciuna dintre firmele implicate în scandal, ci companii din Cipru, Polonia sau Bulgaria.

„Ce pot să vă spun este că, din elementele pe care le avem, în primul rând nu este o problemă de siguranţă a alimentelor sau o problemă sanitar veterinară. Este o problemă de risc de fraudă, deci de utilizare frauduloasă a cărnii de cal în amestec sau vândută ca şi carne de vită”, a spus Cioloş. (Mai multe, pe www.evz.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...