Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Minea: carnea nu se va scumpi de sarbatori

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat saptamana trecuta la Realitatea TV ca, de sarbatori, carnea nu se va scumpi: „Nu se vor scumpi (produsele din carne n.r.), cel putin pentru mine si pentru producatorii seriosi. Garantez ca nu vor fi scumpiri de sarbatori”, a spus Sorin Minea.

Declaratia lui Minea vine ca reactie la o observatie facuta de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. „In opinia mea, preturile la produsele agroalimentare sunt excesiv de scumpe, iar aceste lucruri sunt datorate acelei extrem de intortocheate cai care pornesc de la producatorul de materie prima pana la produsul final pe raft”, declarase anterior Ministrul Agriculturii.

Sorin Minea a precizat ca preturile vor ramane constante datorita faptului ca „jumatate din materia prima din Romania vine din alte tari ale comunitatii europene, pentru ca Romania, din cauza politicilor coerente ale Ministerului Agriculturii din ultimii 20 de ani, nu mai este un producator agricol, este un surogat de producator agricol”.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...