Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Minea: carnea nu se va scumpi de sarbatori

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat saptamana trecuta la Realitatea TV ca, de sarbatori, carnea nu se va scumpi: „Nu se vor scumpi (produsele din carne n.r.), cel putin pentru mine si pentru producatorii seriosi. Garantez ca nu vor fi scumpiri de sarbatori”, a spus Sorin Minea.

Declaratia lui Minea vine ca reactie la o observatie facuta de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. „In opinia mea, preturile la produsele agroalimentare sunt excesiv de scumpe, iar aceste lucruri sunt datorate acelei extrem de intortocheate cai care pornesc de la producatorul de materie prima pana la produsul final pe raft”, declarase anterior Ministrul Agriculturii.

Sorin Minea a precizat ca preturile vor ramane constante datorita faptului ca „jumatate din materia prima din Romania vine din alte tari ale comunitatii europene, pentru ca Romania, din cauza politicilor coerente ale Ministerului Agriculturii din ultimii 20 de ani, nu mai este un producator agricol, este un surogat de producator agricol”.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...