Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Minea: Prețul cărnii nu va crește de sărbători

Autor: Meat MIlkjoi, 28 noiembrie, 2013

Pretul carnii de porc nu poate creste de Craciun, cresterea vine de la oportunistii care vand pe marginea drumului, a declarat Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii, la evenimentul Retail Arena organizat de Wall-Street.ro in parteneriat cu Carrefour, Cardsimplus.ro, DPD Romania, Daedalus Millward Brown si retail.ro.

El a mai spus ca spera ca la jumatatea lui 2014 va fi o scadere corecta la carne si apoi la lapte.

„Eu nu sunt sigur ca va scadea , suntem plimbati de azi pe maine, dar, daca nu se vor tine de cuvant, scaderea TVA din Ungaria si Bulgaria va duce la un dezastru pentru Romania. Ultima discutie pe aceasta tema cu Daniel Constantin (n.red. Ministrul Agriculturii) a fost la Indagra si el a promis ferm ca va face tot ce poate pentru ca acest lucru sa se intample, noteaza Wall Street.

Dar el e ministrul Agriculturii nu cel al Finantelor. Cat timp ungurii au descis scaderea TVA si doar au comunicat acest lucru catre FMI, se poate. Pe toate directiile, cresterea TVA nu a dus la o crestere a colectarii acestuia. Decizia de a diminua TVA este una politica si daca se doreste o relaxare pentru Romania, se va reduce TVA-ul la alimente. Romanii mananca prost si asta este un lucru care tine de strategie nationala”, a explicat Sorin Minea.(Mai multe, pe www.wallstreet.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...