Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Minea, romalimenta: evaziunea fiscala umfla preturile. cine lucreaza corect risca falimentul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Evaziunea fiscala si hipermarketurile umfla preturile in Romania. Aceste raspunsuri s-au lasat cu scantei intre furnizorii de alimente, reprezentantii marilor magazine si institutiile statului, anunta Realitatea TV, citata de money.ro.

Evaziunea fiscala creste din start preturile alimentelor. „Piata neagra impinge preturile in sus. La un TVA de 24%, cel care lucreaza la negru vrea sa isi ia cei 24%, dar el trebuie sa dea protectie 10%, ramane cu 14. Daca lantul este alcatuit din trei firme, se mai scumpeste cu 3-4%, si el vinde deja cu un pret mai mare de intrare. Cel care incearca sa stabilizeze piata este producatorul real. La un TVA de 24%, numai tampitii mai lucreaza la alb. Si tampitii vor da faliment din cauza evaziunii”, a declarat la Realitatea TV, Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Evaziunea la scara larga este recunoscuta chiar de seful garzii financiare. „Unii spuneau ca in 2010 a fost evaziunea 15-20%, acum ar fi 30%. Sunt sectoare si activitati unde evaziunea este 100%. Spre exemplu, la o societetate comerciala unde am indisponibilizat 5.000 de tone de zahar pentru o evaziune de 150 milioane lei vechi, acolo era activitatea pe trei luni cu 100% evaziune fiscala”, a spus seful Garzii Financiare Bucuresti, Stelian Constantin.

In plus, la preturile tot mai mari din magazine contribuie taxele cerute de retaileri. Adaosurile ajung la jumatate din pretul produsului, a declarat seful garzii financiare, lucru care i-a enervat pe reprezentantii hipermarketurilor. „Nu uitati de unde cumpara cea mai mare parte a romanilor alimentele de baza, din marile centre comerciale. Adaosurile comerciale ale marilor centre comerciale ajung pana la 40%. Taxa de raft, taxa de management, de mers pe jos, taxa de aer”, a completat seful Garzii Financiare Bucuresti.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...