Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Minea, romalimenta: evaziunea fiscala umfla preturile. cine lucreaza corect risca falimentul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Evaziunea fiscala si hipermarketurile umfla preturile in Romania. Aceste raspunsuri s-au lasat cu scantei intre furnizorii de alimente, reprezentantii marilor magazine si institutiile statului, anunta Realitatea TV, citata de money.ro.

Evaziunea fiscala creste din start preturile alimentelor. „Piata neagra impinge preturile in sus. La un TVA de 24%, cel care lucreaza la negru vrea sa isi ia cei 24%, dar el trebuie sa dea protectie 10%, ramane cu 14. Daca lantul este alcatuit din trei firme, se mai scumpeste cu 3-4%, si el vinde deja cu un pret mai mare de intrare. Cel care incearca sa stabilizeze piata este producatorul real. La un TVA de 24%, numai tampitii mai lucreaza la alb. Si tampitii vor da faliment din cauza evaziunii”, a declarat la Realitatea TV, Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Evaziunea la scara larga este recunoscuta chiar de seful garzii financiare. „Unii spuneau ca in 2010 a fost evaziunea 15-20%, acum ar fi 30%. Sunt sectoare si activitati unde evaziunea este 100%. Spre exemplu, la o societetate comerciala unde am indisponibilizat 5.000 de tone de zahar pentru o evaziune de 150 milioane lei vechi, acolo era activitatea pe trei luni cu 100% evaziune fiscala”, a spus seful Garzii Financiare Bucuresti, Stelian Constantin.

In plus, la preturile tot mai mari din magazine contribuie taxele cerute de retaileri. Adaosurile ajung la jumatate din pretul produsului, a declarat seful garzii financiare, lucru care i-a enervat pe reprezentantii hipermarketurilor. „Nu uitati de unde cumpara cea mai mare parte a romanilor alimentele de baza, din marile centre comerciale. Adaosurile comerciale ale marilor centre comerciale ajung pana la 40%. Taxa de raft, taxa de management, de mers pe jos, taxa de aer”, a completat seful Garzii Financiare Bucuresti.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...