Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mini-utilaje pentru micro-fabrici de lactate

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 1 martie, 2017

Cum, în momentul de față, se pune tot mai mult accentul pe creșterea eficienței și aproductivității dar, mai ales, pe promovarea afacerilor pe ”lanțul scurt”, credem că este mai mult decât oportună prezentarea echipamentelor ”mini” produse de firma EHL Dairy, echipamente care pot utila un punct de procesare a laptelui, chiar la fermă.

 

Mini Omogenizator

 

Gama de Omogenizatoare produsă de EHL variază de la 20, până la 2000 l/ph.

Această aplicație de omogenizare îmbunătățește stabilitatea produsului, uniformitatea, consistența, vâscozitatea, absorbanța, termenul de valabilitate și luminozitate.

 

Date tehnice:

 

Carter realizat din fontă de înaltă calitate.

  • Slash de lubrifiere pentru răcire eficientă.
  • Piesele de contact fluid și camera de omogenizare, fabricate din AISI-316.
  • Ansamblul supapă omogenizator se face din satelit.
  • (Manual & hidraulice), cap simplu și dublu etapa de omogenizare.
  • Conceput pentru curățarea CIP.
  • Incintele sunt din AISI sunt acoperite cu material plastic 304 coli.

 

Aplicabilitate: lapte pasteurizat, smântână, unt, iaurt, înghețată (pentru un gust mai bun și finețe).

 

Mini-Unitate de recepție

 

Mini-unitatea recepție nou proiectată include aportul de lapte și alte produse lactate lichide, utilizate pentru prelucrare ulterioară într-o instalație de prelucrare a laptelui. Funcția primară este aceea de a elimina mai întâi aerul, măsoară cantitatea, efectuează pomparea și răcirea înainte ca laptele să fi trimis pentru stocarea și prelucrarea ulterioară. Recepția laptelui este proiectată pentru respectarea deplină a condițiilor sanitare.

 

Prin eliminarea aerului se asigură o calitate îmbunătățită a produsului, efectuînd măsurători precise și prezentând funcționare continuă, timpii de funcționare de lungă durată și instalare ușoară.

 

Mini-Unitatea are un rezervor de colectare portabil, cu un rezervor basculant, pompă și filtru de lapte. Sistemul de răcire a laptelui crud este de tip de placă de frig, de la o temperatură de 35 ° C, la 4 ° C. Rezervoarele sunt izolate termic.

 

Mini-Sisteme de cântărire

 

Sistemele de cântărire EHL sunt complet automate și au o structură mecanică robustă și fiabilă. Mini-sistemele utilizează cea mai recentă tehnologie cu microprocesor, care oferă de mare viteză, precizie, fiabilitate, durată lungă de viață, și o înaltă performanță. Computerul este dotat cu o facilitate de programare și de memorie unică.

 

Sistemul de cântărire este electroniczat complet. Tastatura cu membrană este folosită pentru a introduce un cod, nivelul de grăsime, data, caracteristici ale laptelui: vacă, oaie, capră, bivoliță.

 

Calculul automat se bazează pe conținutul de grăsime, în fucnție de ratele pre-programate, înticmind Fișa săptămânală sau bilunară a fermierului individual care livrează lapte. Se afișează greutatea în kilograme și ID-uri de volum, în litri. Software-ul este conceput conform cerințelor clienților.

 

Mini-Unități de pasteurizare

 

EHL produce diverse unități de pasteurizare, care pot fi folosite în funcție de volumul de lapte care trebuie să fie procesat, în conformitate cu bugetul disponibil.

Echipamentele pot pasteuriza, ieftin, cantități mici de lapte, chiar și în absența energiei electrice, utilizând apă rece, apă normală sau apă cu gheață, răcită până la 4 grade C.

 

Pasteurizatoarele sunt alcătuite din SS, cu pereți dublu izolați, fiind  multifuncționale, compacte și folosesind o tehnologie simplă. Aceeași mașină poate fi utilizată pentru pasteurizarea laptelui și smântână, putând produce iaurt sub agitare, lapte fermentat, smântână și brânză proaspătă.

 

Principiul de funcționare este acel al pasteurizării de tip ”blitz” (HTST)- temperatură ridicată, timp scurt. În comparație cu alte metode pasteurizarea HTST  menține mai bine culoarea și aroma produsului. Laptele se mișcă într-un flux controlat, la temperaturi de 71,5 ° C – 74 ° C, timp de aproximativ 10, până la 30 de secunde.

 

Mini-Separator

 

EHL a proiectat special pentru micro-fabrici un separator inovator de smântână, care este ideal pentru crescătorii de capre, vaci sau oi, dintro exploatație de mici dimensiuni. Motorul cu viteze reglabile îmbunătățește procesul de separare și toate părțile acestui separator sunt sigure.

 

Mini-separatorul este furnizat în diferite capacități, în funcție de cerințele produsă clienților. Laptele integral, smântâna, untul și laptele de bătut sunt cele mai bune atunci când sunt în stare proaspătă, iar acest nou separator va adăuga valoare unei ferme mici.

(Sursa: www.dairynpack.com)

Prelucrarea non-termică a laptelui în câmpuri electrice pulsatorii (PEF)
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 16 noiembrie 2017

Datorită naturii perisabile a laptelui care este ”răsfățat” de microorganisme, siguranța și calitatea microbiană a laptelui de băut și a produselor lactate sunt aspecte importante care trebuie abordate obligatoriu.   Cea mai comună modalitate de a asigura siguranța alimentară și durata de viață stabilă este...

Nesto-Bulgaria bifează o participare de succes la Indagra
Autor: meatmilk  /   vineri, 27 octombrie 2017

Prezentă în premieră la Indagra, compania bulgară Nesto poate contabiliza un succes notabil încă din primele zile, datorită numeroaselor întâlniri de afaceri care, cu siguranță, se vor concretiza în noi contracte de furnizare de soluții de procesare și ambalare a produselor din carne și lapte.   Referindu-se la...