Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Minifermă de animale exotice la Florești-Prahova

Autor: Meat MIlkjoi, 24 aprilie, 2014

(Agerpres) Un iranian care s-a stabilit în județul Prahova a construit în comuna Florești o minifermă de animale exotice, o parte dintre ele fiind chiar vedete în videoclipuri ale unor artiști autohtoni.

Reza Taheri, sau Sebi, cum îi spun apropiații, locuiește de peste 20 de ani în România. „Vrăjit” de o frumoasă româncă, iranianul s-a stabilit în județul Prahova, unde a pus bazele unei mici ferme în care crește animale exotice.

„Băieții din București spun că cine a băut din Dâmbovița nu mai pleacă, dar eu spun că unde te însori, acolo rămâi”, mărturisește Sebi. Mai mult de jumătate din viața sa a petrecut-o în România, astfel că, în povestirile sale se referă la România ca la țara sa, considerându-se de-al locului.

Sebi este inginer în construcții, însă pasiunea sa pentru animale a fost mai mare decât dorința de a profesa în domeniul respectiv, astfel că și-a făcut o mică fermă.

Porci vietnamezi, șerpi de dimensiuni mari care au fost folosiți de vedete autohtone la realizarea unor videoclipuri, iepuri uriași din rasele marele belgian și marele german, capre alpine franceze, găini de rasă, lebede, oi cameruneze și chiar maimuțe, toate se află în curtea iranianului.

„Nu mă numesc fermier pentru că, la mine, în afară de hobby, este ceva ca un motor de promovare. Am adus aici tot ce am văzut prin Europa, iar asta înseamnă efort, muncă, bani și sacrificiu”, spune iranianul. Nu este însă singur pe acest drum. Familia sa, respectiv soția și copiii, îl susțin pe deplin, nu doar moral, ci și practic.

Soția sa, de profesie stomatolog, nu mai practică această meserie. Nu regretă că a renunțat la propria sa pasiune, pentru că, afirmă ea, face totul cu dragoste.

„Copiii sunt la fel de pasionați și de activi în pasiunea asta și sacrifică și timpul de televizor sau mall-uri pentru fermă”, spune, cu mândrie în glas, iranianul.

De altfel, copiii sunt cei care l-au impulsionat să o ia de la capăt după ce, în vara anului trecut, munca lor a fost transformată în scrum. Un scurtcircuit a fost suficient pentru ca o hală de o mie de metri pătrați în care se aflau sute de animale exotice să fie distrusă, animalele murind în incendiu, iar pagubele fiind de peste 100.000 de euro.

După nefericitul eveniment, Sebi a vrut să renunțe la fermă. Copiii săi, atinși de același „microb”, au fost cei care l-au impulsionat și nu l-au lăsat să depună armele, astfel că iranianul s-a mobilizat și a luat-o de la capăt.

Acum, ferma a început să prindă din nou contur. De Paște, a fost asaltat de cereri pentru miei camerunezi, pe care însă nu i-a vândut. Motivul este acela că, deocamdată, acești miei nu sunt pentru tăiat.

„Cererea este foarte mare pentru miel camerunez și nu am ajuns să îi sacrificăm. În momentul când vor fi pe pășuni cameruneze, atunci cred eu că ne permitem să îi tăiem. Momentan, nu”, a explicat iranianul.

Pentru a ne convinge că trebuie să înmulțim această rasă, Sebi precizează: carnea este fără colesterol, oaia nu se tunde, nu se mulge și tunde gazonul mai ceva ca mașina de tuns iarbă. „Sunt legat sufletește și mândru de toate. Exact ca un tată care nu poate pune accent și diferență între copiii pe care îi are”, mărturisește Reza Taheri.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...