Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ministerul agriculturii : carnea de vita, 10% din consumul de carne din romania, fata de 40% in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de vita reprezinta 10% din consumul de carne din Romania, fata de 40%, care este media in UE, arata datele publicate de Ministerul Agriculturii. Romanii au consumat doar 2,6 kg de carne de vita pe locuitor in primele cinci luni ale acestui an. Consumul de carne de vita pe locuitor a scazut in Romania de la 6,8 kilograme in anul 2007 la 6,6 kilograme in 2008.

Potrivit satisticilor, un roman consum consuma aproximativ 60 de kilograme de carne pe an, iar jumatate din aceasta cantitate este carne de porc. In primele cinci luni ale acestui an, importul de carne refrigerata si congelata din vita a fost de 7.743 tone, in timp ce exportul acestui tip de carne s-a ridicat la 690 de tone. Romania a importat, in perioada ianuarie-mai, 108 tone de bovine in viu pentru sacrificare, dar a exportat peste 6.400 de tone.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...