Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministerul agriculturii : carnea de vita, 10% din consumul de carne din romania, fata de 40% in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de vita reprezinta 10% din consumul de carne din Romania, fata de 40%, care este media in UE, arata datele publicate de Ministerul Agriculturii. Romanii au consumat doar 2,6 kg de carne de vita pe locuitor in primele cinci luni ale acestui an. Consumul de carne de vita pe locuitor a scazut in Romania de la 6,8 kilograme in anul 2007 la 6,6 kilograme in 2008.

Potrivit satisticilor, un roman consum consuma aproximativ 60 de kilograme de carne pe an, iar jumatate din aceasta cantitate este carne de porc. In primele cinci luni ale acestui an, importul de carne refrigerata si congelata din vita a fost de 7.743 tone, in timp ce exportul acestui tip de carne s-a ridicat la 690 de tone. Romania a importat, in perioada ianuarie-mai, 108 tone de bovine in viu pentru sacrificare, dar a exportat peste 6.400 de tone.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...