Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministerul agriculturii : carnea de vita, 10% din consumul de carne din romania, fata de 40% in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de vita reprezinta 10% din consumul de carne din Romania, fata de 40%, care este media in UE, arata datele publicate de Ministerul Agriculturii. Romanii au consumat doar 2,6 kg de carne de vita pe locuitor in primele cinci luni ale acestui an. Consumul de carne de vita pe locuitor a scazut in Romania de la 6,8 kilograme in anul 2007 la 6,6 kilograme in 2008.

Potrivit satisticilor, un roman consum consuma aproximativ 60 de kilograme de carne pe an, iar jumatate din aceasta cantitate este carne de porc. In primele cinci luni ale acestui an, importul de carne refrigerata si congelata din vita a fost de 7.743 tone, in timp ce exportul acestui tip de carne s-a ridicat la 690 de tone. Romania a importat, in perioada ianuarie-mai, 108 tone de bovine in viu pentru sacrificare, dar a exportat peste 6.400 de tone.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...