Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ministerul agriculturii : carnea de vita, 10% din consumul de carne din romania, fata de 40% in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Carnea de vita reprezinta 10% din consumul de carne din Romania, fata de 40%, care este media in UE, arata datele publicate de Ministerul Agriculturii. Romanii au consumat doar 2,6 kg de carne de vita pe locuitor in primele cinci luni ale acestui an. Consumul de carne de vita pe locuitor a scazut in Romania de la 6,8 kilograme in anul 2007 la 6,6 kilograme in 2008.

Potrivit satisticilor, un roman consum consuma aproximativ 60 de kilograme de carne pe an, iar jumatate din aceasta cantitate este carne de porc. In primele cinci luni ale acestui an, importul de carne refrigerata si congelata din vita a fost de 7.743 tone, in timp ce exportul acestui tip de carne s-a ridicat la 690 de tone. Romania a importat, in perioada ianuarie-mai, 108 tone de bovine in viu pentru sacrificare, dar a exportat peste 6.400 de tone.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...