Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministerul agriculturii va acorda subventii de 218 mil. lei in t1/2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va acorda, in primul trimestru al acestui an, subventii in valoare totala de 217,9 milioane de lei pentru sprijinirea producatorilor agricoli din sectorul vegetal si animalier, a anuntat institutia.

Astfel, pana la 12 martie au fost alocate 86,9 milioane de lei, restul fondurilor, in valoare de 130,9 milioane de lei, urmand sa fie distribuite pana la sfarsitul acestei luni, se arata intr-o informare a MAPDR. Pentru sectorul vegetal, Ministerul a alocat de la bugetul de stat subventii de 110,4 milioane de lei. Din aceasta suma, 39,4 milioane lei reprezinta bonificatia acordata producatoruilor agricoli pentru volumul creditelor angajate si rambursate bancilor finantatoare.

Pentru culturile vegetale, vor fi alocate, in primul trimestru, fonduri de 21,8 milioane de lei, cea mai importanta parte a banilor fiind acordata pentru legumele si fructele destinate prelucrarii industriale, pentru sectorul viticol si pentru energia termica si electrica utilizata in solarii si sere incalzite.Alte 40,2 de milioane de lei vor fi alocate pana la finalul lunii martie pentru ajutorul de minimis pentru sectorul legume-fructe si agricultura ecologica.

Fondurile alocate sectorului zootehnic in primul trimestru al acestui an, in valoare totala de 40,4 milioane de lei, vor fi directionate preponderent pentru imbunatatirea calitatii productiei de carne de porcine prin implementarea sistemului de clasificare a carcaselor (peste noua milioane de lei), pentru sustinerea productiei de carne de pasare – pui broiler (21 milioane de lei) si a productiei de oua de consum (cinci milioane de lei).

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...