Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministerul agriculturii va acorda subventii de 218 mil. lei in t1/2009

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va acorda, in primul trimestru al acestui an, subventii in valoare totala de 217,9 milioane de lei pentru sprijinirea producatorilor agricoli din sectorul vegetal si animalier, a anuntat institutia.

Astfel, pana la 12 martie au fost alocate 86,9 milioane de lei, restul fondurilor, in valoare de 130,9 milioane de lei, urmand sa fie distribuite pana la sfarsitul acestei luni, se arata intr-o informare a MAPDR. Pentru sectorul vegetal, Ministerul a alocat de la bugetul de stat subventii de 110,4 milioane de lei. Din aceasta suma, 39,4 milioane lei reprezinta bonificatia acordata producatoruilor agricoli pentru volumul creditelor angajate si rambursate bancilor finantatoare.

Pentru culturile vegetale, vor fi alocate, in primul trimestru, fonduri de 21,8 milioane de lei, cea mai importanta parte a banilor fiind acordata pentru legumele si fructele destinate prelucrarii industriale, pentru sectorul viticol si pentru energia termica si electrica utilizata in solarii si sere incalzite.Alte 40,2 de milioane de lei vor fi alocate pana la finalul lunii martie pentru ajutorul de minimis pentru sectorul legume-fructe si agricultura ecologica.

Fondurile alocate sectorului zootehnic in primul trimestru al acestui an, in valoare totala de 40,4 milioane de lei, vor fi directionate preponderent pentru imbunatatirea calitatii productiei de carne de porcine prin implementarea sistemului de clasificare a carcaselor (peste noua milioane de lei), pentru sustinerea productiei de carne de pasare – pui broiler (21 milioane de lei) si a productiei de oua de consum (cinci milioane de lei).

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...