Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministerul Mediului continuă Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

Autor: Meat MIlkvineri, 22 noiembrie, 2013

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice continuă cea de-a șasea etapă a Campaniei de sensibilizare și conștientizare publică din cadrul proiectului ‘Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți’ – Seminariile de educație ecologică pentru copii.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, evenimentele se derulează pana pe 29 noiembrie a.c. în 20 de comune din județele Neamţ, Botoşani, Iaşi, Bacău, Brăila, Galaţă, Ialomiţa, Bistriţa Năsăud, Alba, Harghita, Hunedoara.

„Obiectivul principal al seminariilor constă în informarea corectă a copiilor în ceea ce privește problemele legate de igienă și consumul de apă. De asemenea, se va încerca instruirea copiilor și crearea unei atitudini pozitive în relația lor cu mediul înconjurător. Seminariile de educație ecologică vor fi susținute de cadrele didactice care au participat la Seminarul de Formare de Formatori, organizat în primăvară acestui an, sub supravegherea reprezentanților Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice” se arată în comunicatul MM, citat de Agroinfo.

Evenimentele se vor organiza în grădinițele și școlile din comunele incluse în proiect. Prin aceste acțiuni se dorește îmbunătățirea practicilor și comportamentelor individuale, de familie și instituționale în zonele rurale din România (în special în comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrați), în ceea ce privește gestionarea gunoiului de grajd și a deșeurilor menajere, precum și combaterea poluării cu nutrienți a apelor și solului și crearea premizelor pentru o agricultură durabilă.

Cea mai importantă sursă de intoxicare cu nitrați și nitriți o reprezintă apa din fântâni. În majoritatea comunelor și satelor din România, apa din fântână este poluată cu această substanță provenită din depozitarea haotică a gunoiului de grajd și a latrinelor neimpermeabilizate din gospodăriile oamenilor.
În România peste 1.900 de localități sunt vulnerabile la poluarea cu nitrați. Cantitățile peste limitele admise, a nitraților în apa de băut, conduc la blocarea oxigenului din sânge, ceea ce afectează capacitatea respiratorie. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...