Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul agriculturii contesta intentia olaf de blocare a conturilor unor unitati romanesti fara decizia instantei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, considera ca nu exista motive pentru blocarea conturilor mai multor companii romanesti din industria carnii, suspectate de frauda cu banii europeni veniti prin programul Sapard, potrivit unei intentii anuntate recent de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), intrucat in momentul de fata „acestea sunt doar presupuneri fara a fi dovedite in instanta”, scrie agroazi.ro.

Acesta a precizat ca a solicitat, spatamana trecuta, la Bruxelles, fiind prezent la reuniunea Consiliului Uniunii Europene, o intalnire cu reprezentantii OLAF, care a fost insa evitata de reprezentantii organismului european. Tabara a adaugat ca Romania si-a transmis deja punctul de vedere asupra acestui subiect, dar va continua toate demersurile pana la clarificarea situatiei.

Totodata, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Sorin Minea, a precizat ca firmele din industria carnii suspectate de frauda pe proiectele realizate cu fonduri Sapard au fost controlate de cel putin doua ori de reprezentantii romani implicati in acest program, unele fiind controlate chiar si de cei ai Comisiei Europene. Potrivit sursei citate, in aceasta situatie sunt in jur de 15 firme, la care controalele au fost facute in ultimii 7-8 ani. OLAF nu a blocat conturile societatilor ci a cerut statului roman sa opreasca acei bani, inaintand actele catre DNA-ul romanesc, a mentionat Sorin Minea. Minea a mentionat ca la recenta intalnire cu reprezentantii OLAF au mai fost incluse inca 90 de proiecte Sapard pentru reverificare.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, din luna iulie, cele mai mari sume care trebuiau recuperate sunt de la societatile – SC Italovici SRL – 2,068 milioane euro, SC H&E Reinert SRL – 1,907 milioane euro, SC Salconserv SA – 1,672 milioane euro si SC Salflom – 1,168 milioane euro, iar pentru alte opt proiecte debitele sunt mai mici de un milion de euro.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...