Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul agriculturii despre situatia subventiilor la bovine: „nu mi se pare corect”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, nu considera corect mecanismul de subventionare a crescatorilor de bovine (pe cap de animal), mai ales ca acestia primesc bani in urma declaratiilor facute la inceputul lui 2008, dar spune ca nu poate face nimic in vederea modificarii acesteia si ca forma de sprijin va disparea in trei ani.

Fermierii primesc din fonduri europene circa 500 de lei pe cap de animal, cu conditia sa fi declarat un efectiv de minimum trei animale in ianuarie 2008.
Uniunea Europeana a stabilit, la inceputul lui 2008, un plafon maxim de 180 de milioane de euro pentru 1,2 milioane de bovine ca subventie pe cap de animal.

Nu mi se pare corect ca cel care si-a vandut din animalele declarate in 2008 sa primeasca aceiasi bani ca acum doi ani si nici ca cel care si-a marit exploatatia sa nu primeasca bani in plus, dar este o forma de sprijin pe care nu o putem modifica, e stabilita de Uniunea Europeana”, a raspuns ministrul ca urmare a publicarii de catre ZF a articolului in care se arata ca statul plateste din bani publici circa 180 de milioane de euro anual fermierilor ca subventii pentru vaci chiar daca in ultimii doi ani unii crescatori au mai cumparat animale pentru a-si extinde exploatatia, iar altii le-au vandut si incaseaza banii pe nedrept.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...