Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul agriculturii despre situatia subventiilor la bovine: „nu mi se pare corect”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, nu considera corect mecanismul de subventionare a crescatorilor de bovine (pe cap de animal), mai ales ca acestia primesc bani in urma declaratiilor facute la inceputul lui 2008, dar spune ca nu poate face nimic in vederea modificarii acesteia si ca forma de sprijin va disparea in trei ani.

Fermierii primesc din fonduri europene circa 500 de lei pe cap de animal, cu conditia sa fi declarat un efectiv de minimum trei animale in ianuarie 2008.
Uniunea Europeana a stabilit, la inceputul lui 2008, un plafon maxim de 180 de milioane de euro pentru 1,2 milioane de bovine ca subventie pe cap de animal.

Nu mi se pare corect ca cel care si-a vandut din animalele declarate in 2008 sa primeasca aceiasi bani ca acum doi ani si nici ca cel care si-a marit exploatatia sa nu primeasca bani in plus, dar este o forma de sprijin pe care nu o putem modifica, e stabilita de Uniunea Europeana”, a raspuns ministrul ca urmare a publicarii de catre ZF a articolului in care se arata ca statul plateste din bani publici circa 180 de milioane de euro anual fermierilor ca subventii pentru vaci chiar daca in ultimii doi ani unii crescatori au mai cumparat animale pentru a-si extinde exploatatia, iar altii le-au vandut si incaseaza banii pe nedrept.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...