Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul agriculturii despre situatia subventiilor la bovine: „nu mi se pare corect”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministrul agriculturii, Mihail Dumitru, nu considera corect mecanismul de subventionare a crescatorilor de bovine (pe cap de animal), mai ales ca acestia primesc bani in urma declaratiilor facute la inceputul lui 2008, dar spune ca nu poate face nimic in vederea modificarii acesteia si ca forma de sprijin va disparea in trei ani.

Fermierii primesc din fonduri europene circa 500 de lei pe cap de animal, cu conditia sa fi declarat un efectiv de minimum trei animale in ianuarie 2008.
Uniunea Europeana a stabilit, la inceputul lui 2008, un plafon maxim de 180 de milioane de euro pentru 1,2 milioane de bovine ca subventie pe cap de animal.

Nu mi se pare corect ca cel care si-a vandut din animalele declarate in 2008 sa primeasca aceiasi bani ca acum doi ani si nici ca cel care si-a marit exploatatia sa nu primeasca bani in plus, dar este o forma de sprijin pe care nu o putem modifica, e stabilita de Uniunea Europeana”, a raspuns ministrul ca urmare a publicarii de catre ZF a articolului in care se arata ca statul plateste din bani publici circa 180 de milioane de euro anual fermierilor ca subventii pentru vaci chiar daca in ultimii doi ani unii crescatori au mai cumparat animale pentru a-si extinde exploatatia, iar altii le-au vandut si incaseaza banii pe nedrept.

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...