Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul Agriculturii: “România ar putea exporta ovine vii şi carcase din 19 judeţe, cel mai probabil din luna septembrie”

Autor: Meat MIlkjoi, 23 mai, 2013

“Din datele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) rezultă că la momentul actual România ar putea exporta ovine vii şi carcase din 19 judeţe. Acest lucru va fi realizabil cel mai probabil din luna septembrie, atunci când Oficiul Internaţional de Epizootii (OIE) va publica lista judeţelor libere de scrapie din România”, se precizează în comunicatul MADR.

Pe 30 aprilie a.c., o delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale condusă de ministrul Daniel Constantin, din care au făcut parte secretarul de stat Achim Irimescu şi preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstrireanu, s-a aflat la Ankara (Turcia).

Delegaţia României a fost primită la Ministerul Alimentaţiei, Agriculturii şi Creşterii Animalelor din Turcia, de către ministrul turc, Mehmet Mehdi Eker.

Scopul principal al vizitei l-a constituit deblocarea tranzitului cu ovine pe teritoriul Turciei. În urma negocierilor, delegaţia MADR a obţinut acordul în privinţa tranzitului pe teritoriul Turciei a carcaselor de ovine, cu retragerea materialelor cu risc specificat (ochi, creier, măduvă).

Potrivit comunicatului, se conturează premisele ca, prin discuţii ulterioare, să fie eliminate total restricţiile de tranzit pe teritoriul Turciei şi chiar posibilitatea exportului de ovine în această ţară, în conformitate cu principiul regionalizării, care prevede exportul de ovine din judeţele libere de scrapie.

Totodată, în cadrul întâlnirii bilaterale, s-au pus bazele semnării unui acord de colaborare România – Turcia, cu ocazia posibilei vizite a primului-ministru român în Turcia în decursul acestui an. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...