Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ministrul Agriculturii, în vizită la Chişinău

Autor: Meat MIlkmiercuri, 22 ianuarie, 2014

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va participa la Conferinţa miniştrilor agriculturii din statele Parteneriatului Estic, care va avea loc la Chişinău, în data de 23 ianuarie 2014.

Astfel, miniștrii responsabili pentru agricultură din statele membre ale UE, Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina și reprezentanți ai Comisiei Europene se vor întâlni la Chișinău pentru a avea un schimb de opinii cu privire la provocările și nevoile sectorului agricol în țările lor și pentru a discuta despre cooperarea în curs de desfășurare și viitoare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

Potrivit agendei evenimentului, Conferinţa va fi deschisă de Prim Ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, după care vor urma discursul comisarului pentru Politica de Vecinătate şi Extindere Europeană, Stefan Fule, al comisarului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş şi al ministrului Agriculturii al Republicii Elene, Athanasios Tsaftaris.

Conferinţa va continua cu o dezbatere politică deschisă de ministrul Agriculturii al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, urmată de intervenţiile miniştrilor agriculturii prezenți la eveniment.

Dezbaterea se va axa pe identificarea provocărilor şi a nevoilor de modernizare a agriculturii pe baza analizei situaţiei actuale în contextul bugetului adoptat de cadrul financiar multi-anual.(madr.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...