Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul agriculturii: vom relua exporturile de carne de porc in aprilie-mai

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va relua exportul de carne de porc din aprilie-mai anul acesta, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in urma discutiilor purtate la Bruxelles, cu John Dalli, comisarul european pentru sanatate.

Tara noastra ar putea sa exporte, in prezent, aproximativ 30 000 de tone de carne de porc pe an, cantitate care reprezinta 45 de milioane de euro pe an, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale(MADR).

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a transmis in luna decembrie 2010 la DG Sanco o scrisoare prin care Romania declara ca este de acord cu concluziile serviciilor tehnice ale DG Sanco privind introducerea compartimentalizarii in programul de reluare a comertului intracomunitar si exportului de carne de porc. Pentru aplicarea principiului compartimentalizarii la specia porcine, in Romania este nevoie de parcurgerea unor etape obligatorii de natura sanitara veterinara. Pana in prezent s-au inscris in programul de compartimentalizare 34 societati comerciale de cresterea porcilor care estimeaza un export de cca. 30.000 tone/an, reprezentand 45 milioane euro pe an.

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...