Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul agriculturii: vom relua exporturile de carne de porc in aprilie-mai

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va relua exportul de carne de porc din aprilie-mai anul acesta, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in urma discutiilor purtate la Bruxelles, cu John Dalli, comisarul european pentru sanatate.

Tara noastra ar putea sa exporte, in prezent, aproximativ 30 000 de tone de carne de porc pe an, cantitate care reprezinta 45 de milioane de euro pe an, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale(MADR).

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a transmis in luna decembrie 2010 la DG Sanco o scrisoare prin care Romania declara ca este de acord cu concluziile serviciilor tehnice ale DG Sanco privind introducerea compartimentalizarii in programul de reluare a comertului intracomunitar si exportului de carne de porc. Pentru aplicarea principiului compartimentalizarii la specia porcine, in Romania este nevoie de parcurgerea unor etape obligatorii de natura sanitara veterinara. Pana in prezent s-au inscris in programul de compartimentalizare 34 societati comerciale de cresterea porcilor care estimeaza un export de cca. 30.000 tone/an, reprezentand 45 milioane euro pe an.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...