Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul agriculturii: vom relua exporturile de carne de porc in aprilie-mai

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va relua exportul de carne de porc din aprilie-mai anul acesta, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in urma discutiilor purtate la Bruxelles, cu John Dalli, comisarul european pentru sanatate.

Tara noastra ar putea sa exporte, in prezent, aproximativ 30 000 de tone de carne de porc pe an, cantitate care reprezinta 45 de milioane de euro pe an, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale(MADR).

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a transmis in luna decembrie 2010 la DG Sanco o scrisoare prin care Romania declara ca este de acord cu concluziile serviciilor tehnice ale DG Sanco privind introducerea compartimentalizarii in programul de reluare a comertului intracomunitar si exportului de carne de porc. Pentru aplicarea principiului compartimentalizarii la specia porcine, in Romania este nevoie de parcurgerea unor etape obligatorii de natura sanitara veterinara. Pana in prezent s-au inscris in programul de compartimentalizare 34 societati comerciale de cresterea porcilor care estimeaza un export de cca. 30.000 tone/an, reprezentand 45 milioane euro pe an.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...