Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ministrul agriculturii: vom relua exporturile de carne de porc in aprilie-mai

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Romania va relua exportul de carne de porc din aprilie-mai anul acesta, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in urma discutiilor purtate la Bruxelles, cu John Dalli, comisarul european pentru sanatate.

Tara noastra ar putea sa exporte, in prezent, aproximativ 30 000 de tone de carne de porc pe an, cantitate care reprezinta 45 de milioane de euro pe an, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale(MADR).

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a transmis in luna decembrie 2010 la DG Sanco o scrisoare prin care Romania declara ca este de acord cu concluziile serviciilor tehnice ale DG Sanco privind introducerea compartimentalizarii in programul de reluare a comertului intracomunitar si exportului de carne de porc. Pentru aplicarea principiului compartimentalizarii la specia porcine, in Romania este nevoie de parcurgerea unor etape obligatorii de natura sanitara veterinara. Pana in prezent s-au inscris in programul de compartimentalizare 34 societati comerciale de cresterea porcilor care estimeaza un export de cca. 30.000 tone/an, reprezentand 45 milioane euro pe an.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...