Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul desemnat al agriculturii e convins ca va performa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Daniel Constantin, propus pentru functia de ministru al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a declarat ca este convins ca noul guvern va reusi sa creasca nivelul absorbtiei de fonduri europene.

Am stabilit cu domnul Leonard Orban mai multe prioritati pe care sunt sigur ca, odata ce va fi investit le va prezenta. Ele vizeaza, in primul rand, un grad de absorbtie mai mare a fondurilor europene. (…) Obiectivul asumat de Guvern, acela de a accesa un procent foarte mare, sunt convins ca il vom indeplini.(…)

Toti care formam acest Guvern vom plati in fata electoratului (in cazul unui esec – n.r.). Vrem sa evitam acest lucru. Sunt convins, insa, ca vom performa si in domeniul accesarii de fonduri europene si in cel al agriculturii si nu va trebui sa platim pentru ca respectam ceea ce am promis, a spus Constantin.

Acesta a reiterat faptul ca Romania risca sa piarda un miliard de euro in anul 2012 daca sistemul de absorbtie a fondurilor europene nu va fi imbunatatit.
Exista riscul ca in 2012 sa pierdem un miliard de euro, iar in 2013 sase miliarde de euro. Cred ca ceea ce vor beneficiarii sa auda in momentul de fata vizeaza imbunatatirea sistemului de absorbtii.

Am stabilit, ca atare, cu domnul Orban, cativa indicatori cu privire la numarul de cereri, care la acest moment erau undeva la 2500-3000 de cereri care nu au fost procesate, sa ajungem foarte rapid la procesarea acestora, astfel incat beneficiarii sa primeasca raspunsul la evaluarile pe care le au atat la depuneri de proiecte, cat si la cereri de rambursare, asa cum spune ghidul, in 45 de zile. Este un angajament care cred ca poate fi indeplinit in cateva luni de zile, a mai spus acesta.

Ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii a adaugat ca, in ceea ce priveste ministerul pe care il va conduce, acesta va trebui sa acceseze pana la sfarsitul anului 2012 suma de 2,5 miliarde de euro, din care 1,1 miliarde vin prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, iar 1,4 miliarde prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...