Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ministrul desemnat al agriculturii e convins ca va performa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Daniel Constantin, propus pentru functia de ministru al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a declarat ca este convins ca noul guvern va reusi sa creasca nivelul absorbtiei de fonduri europene.

Am stabilit cu domnul Leonard Orban mai multe prioritati pe care sunt sigur ca, odata ce va fi investit le va prezenta. Ele vizeaza, in primul rand, un grad de absorbtie mai mare a fondurilor europene. (…) Obiectivul asumat de Guvern, acela de a accesa un procent foarte mare, sunt convins ca il vom indeplini.(…)

Toti care formam acest Guvern vom plati in fata electoratului (in cazul unui esec – n.r.). Vrem sa evitam acest lucru. Sunt convins, insa, ca vom performa si in domeniul accesarii de fonduri europene si in cel al agriculturii si nu va trebui sa platim pentru ca respectam ceea ce am promis, a spus Constantin.

Acesta a reiterat faptul ca Romania risca sa piarda un miliard de euro in anul 2012 daca sistemul de absorbtie a fondurilor europene nu va fi imbunatatit.
Exista riscul ca in 2012 sa pierdem un miliard de euro, iar in 2013 sase miliarde de euro. Cred ca ceea ce vor beneficiarii sa auda in momentul de fata vizeaza imbunatatirea sistemului de absorbtii.

Am stabilit, ca atare, cu domnul Orban, cativa indicatori cu privire la numarul de cereri, care la acest moment erau undeva la 2500-3000 de cereri care nu au fost procesate, sa ajungem foarte rapid la procesarea acestora, astfel incat beneficiarii sa primeasca raspunsul la evaluarile pe care le au atat la depuneri de proiecte, cat si la cereri de rambursare, asa cum spune ghidul, in 45 de zile. Este un angajament care cred ca poate fi indeplinit in cateva luni de zile, a mai spus acesta.

Ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii a adaugat ca, in ceea ce priveste ministerul pe care il va conduce, acesta va trebui sa acceseze pana la sfarsitul anului 2012 suma de 2,5 miliarde de euro, din care 1,1 miliarde vin prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, iar 1,4 miliarde prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...