Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ministrul Economiei: România are excedent de energie

Autor: Meat MIlkjoi, 13 martie, 2014

România are un excedent de energie, iar exportul este esenţial pentru valorificarea acestei resurse, în acest sens fiind necesară continuarea programului de dezvoltare a interconectărilor, potrivit ministrului Economiei, Constantin Niţă.

 

Acesta a efectuat, în perioada 10 – 11 martie, o vizită oficială în Muntenegru, din delegaţie făcând parte directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi directorul general al Hidroelectrica, Mihail Stănculescu.

 

‘Cooperarea în domeniul energiei este prioritară în relaţia dintre cele două state. România are un excedent de energie, companiile noastre pot avea preţuri competitive la nivel regional, fapt pentru care exportul este esenţial pentru valorificarea acestei resurse. În plus, Muntenegru are nevoie de cantităţi de energie pentru a susţine funcţionarea grupurilor industriale de pe teritoriul său. Am încredere că prezenţa companiilor româneşti pe piaţa regională de energie va fi din ce în ce mai activă, în acest sens fiind necesară continuarea programului de dezvoltare a interconectărilor şi stabilirea unor contacte strategice la nivelul regiunii’, a adăugat Constantin Niţă.

 

Conform unui comunicat al ministerului Economiei, remis miercuri AGERPRES, în cadrul vizitei au fost programate întâlniri cu reprezentanţi ai Guvernului şi ai Parlamentului din Muntenegru – premierul Milo Dukanovic, vicepremierul şi ministrul pentru Societatea Informaţională şi Telecomunicaţii, Vujica Lazovic, ministrul Economiei, Vladimir Kavaric.

 

Agenda discuţiilor a inclus colaborarea dintre cele două state în următoarele domenii: schimburi comerciale, energie, turism, IT, agricultură. (sursa: Agerpres)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...