Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ministrului Agriculturii în Elveţia

Autor: Meat MIlkluni, 4 noiembrie, 2013

În data de 4 noiembrie 2013, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, îl va întâlni în Elveția, la Berna, în cadrul unei vizite oficiale, pe Consilierul federal Johann Schneider – Ammann, șeful Departamentului Federal pentru Economie, Educație și Cercetare, pe profesor doctor inginer Bernard Lehmann, directorul Oficiului Federal pentru Agricultură (OFAG) și pe Jacques Chavaz, director adjunct responsabil cu relațiile internaționale (OFAG). Va mai participa la discuții Krisztina Bende, responsabil pentru sectorul politicii comerciale internaționale.

Tot în 4 noiembrie, ministrul Daniel Constantin va vizita ferma de la Detligen, un proiect pilot de creștere a vacilor de carne din rasa Angus. Agenda discuțiilor dintre ministrul român al Agriculturii și oficialii elvețieni se va referi la: comerțul bilateral cu produse agricole, explorarea pozițiilor celor două țări referitoare la tratativele în curs din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului, identificarea unor elemente de politica agricolă comune celor două state, cooperarea științifică în domeniul agriculturii, a siguranței și securității alimentare.

Elveția reprezintă unul dintre principalii investitori străini în România, ocupând la data de 31 august 2013, locul 11 în clasamentul investitorilor străini cu o valoare a capitalului social subscris de 868,35 milioane euro și un număr de 2454 societăți comerciale (conform statisticii ONRC la 31.08.2013). (madr.ro)