Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mintel: În designul ambalajului alimentar trebuie stăpânită ”Arta esenței”

Autor: Mircea Demeterjoi, 11 aprilie, 2019

Ambalajele trebuie să atragă consumatorii în decurs de trei secunde, spune directorul global al ambalajelor Mintel. În ultimii cinci ani, ambalajul a devenit un factor din ce în ce mai important de lansare pentru alimentele funcționale.

 

Între ianuarie 2014 și decembrie 2018, a fost constată o creștere de 10% a numărului de lansări de astfel de produse care utilizează ambalajele ca drivere de lansare primară, potrivit Bazei globale de date Mintel. Aceasta este cea mai mare creștere procentuală în oricare dintre cele cinci piste de lansare: produs nou, varietate nouă, pachet nou, relansare și formulare nouă.

 

David Luttenberger, directorul mondial al ambalajelor la Mintel, a declarat că acest lucru a arătat în mod clar importanța ambalajului pentru alimentele funcționale.

 

„Aceasta înseamnă că, atât comercianții cu amănuntul, cât și brandurile, recunosc valoarea ambalajului, mesajele pe pachete și modul în care ambalajul joacă un rol esențial în motivarea sau conducerea unei decizii de cumpărare”, a declarat Luttenberger pentru NutraIngredients-LATAM.

 

Consumatorii esențiali

 

Dar Luttenberger a spus, că, în cazul oricărei piețe mondiale, există reguli cheie în ceea ce privește ambalajul. De exemplu, a fost critic, sfătuind producătorii să nu supraîncarce consumatorii cu informații și să ofere doar ceea ce caută. Un principiu de proiectare, în acest sensm, este „esențialismul”.

 

„Esentialismul se află între minimalism și eticheta curat-haotică. Adesea, o abordare minimalistă nu oferă suficiente informații pentru a face o decizie de cumpărare informată, în timp ce eticheta haotică dă prea mult. Esentialismul este acel loc dulce chiar în mijlocul căruia brandul înțelege ceea ce este important pentru consumator și îl oferă consumatorului „.

 

Companiile trebuie să analizeze de ce consumatorii cumpărau un anumit produs – fie pentru energie, vitalitate, o viziune mai bună etc. Odată ce acest lucru a fost stabilit, informația ar fi trebuit să câștige proeminență în fața desenului, a spus el. „Consumatorii nu au timp să citească mai mult de 15 informații și nici nu vor asta.”

 

Luttenberger a spus că ambalajul trebuie, de asemenea, să aibă și să ofere sens și înțeles clar în două-trei secunde, timpul necesar pentru o decizie tipică de cumpărare.

 

„Vedem atât de multe branduri blocate în mentalitatea” trebuie să fiu perturbator și să pun ceva pe raft, care este atât de diferit”, încât consumatorii nu pot să nu remarce produsul. Ei bine, de multe ori când faceți acest lucru, dacă nu explicați consumatorului foarte simplu și rapid de ce este diferit produsul și, cel mai important, ceea ce înseamnă această diferență pentru el, atunci informația haotică devine sâsâitoare și le perturbează motivația de a cumpăra .“

 

„Consumatorii de azi iubesc inovația și comoditatea, dar ei nu au timp să încerce să-și dea seama de ei înșiși, se bazează pe marcă, pentru asta”.

 

Festivalul culorilor vii

 

David Luttenberger, director mondial al ambalajelor la Mintel spune că mărcile nu trebuie să fie împotriva culorilor îndrăznețe și strălucitoare. „Când intru în unele magazine, este ca la festivalul de culori din India. Sunt întotdeauna impresionat de culorile luminoase și, sincer, cred că ele reflectă că viața este distractivă și că ar trebui să fie colorată”.

 

Pentru producători, totuși, nu este întotdeauna ușor. Unele branduri de pe piață au optat pentru finisaje mate sau designuri elegante, de exemplu, care s-au dovedit de succes.

 

Albastrul și verdele au fost întotdeauna „culori bune”, fiind asociate cu sănătatea, curățenia, igiena, prevenirea și funcționalitatea; verdele, cu prospețimea și responsabilitatea ecologică, deși acesta din urmă a fost de multe ori suprautilizat.

 

În special, pentru alimentele funcționale, Luttenberger spune că utilizarea elementelor prismatice și a foliei, în locul culorii, a fost eficientă.

 

„Regula pentru folosirea conștientă a culorilor, în general, este de a nu inunda consumatorul cu informații. Ceea ce le spun clienților mei este să utilizeze culoarea ca un semn de accent sau semn de punctuație, pentru a atrage atenția consumatorilor asupra acelor aspecte pe care doriți să le evidențiați”.

 

Valoarea banilor tăi

 

De asemenea, valoarea banilor nu ar putea fi uitată. „Pe piață, consumatorii și producătorii se concentrează foarte mult pe valoare și veți obține cel mai mult prin produse care pot spune foarte clar consumatorilor ”aici este valoarea acestui produs, asta este propunerea de valoare”.

 

Ambalarea clară sau o fereastră tăiată care arată produsul înăuntru, ar putea ajuta într-adevăr, a spus el, deoarece oferă consumatorilor o șansă de a inspecta vizual produsul și să judece singuri dacă este o valoare bună pentru bani lui sau nu.

Premieră tehnologică europeană, de la Tetra Pak
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 iulie 2019

(Comunicat) Tetra Pak a anuntat inceperea testelor pentru introducerea in Europa a paielor din hartie pentru bauturi. Astfel, Tetra Pak devine prima companie de ambalaje din carton care ofera astfel de paie pentru bauturi la cutie in Europa.   Compania si-a anuntat totodata intentia de a-si face publice inovatiile in domeniul...

SIG a lansat cartonul aseptic cu folie de aluminiu certificată ASI
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 18 iulie 2019

Pentru prima oară, SIG a lansat cartoane aseptice cu folie de aluminiu certificată ASI, disponibilă pentru consumatori, realizate în parteneriat cu B-Better, un brand de start de la platforma Unilever's Future Platform.   Aprovizionarea responsabilă   Standardul de inițiativă pentru managementul aluminiului (ASI) este...