Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Misiuni europene de audit in industria de carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroazi, opt misiuni de audit, dintre care una de audit general, se vor desfasura in Romania in 2012, conform programului Oficiului Veterinar si pentru Alimente (FVO) din cadrul Comisiei Europene, transmis ANSVSA de reprezentanta Romaniei la UE.

Misiunea de audit general in scopul actualizarii profilului de tara urmareste progresele inregistrate de catre statul membru in implementarea recomandarilor facute cu ocazia misiunilor de audit anterioare, precum si organizarea sistemelor de control din domeniul sigurantei alimentelor, sanatatii si bunastarii animalelor si sanatatii plantelor, informeaza Autoritatea Nattionala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, celelalte misiuni vor avea drept teme de audit: abatorizarea ovinelor si procesarea carnii de oaie, cultivarea si controlul pietei organismelor modificate genetic, masurile de control intreprinse in cadrul Programului de Eradicare a Rabiei, elaborarea planurilor de contingenta pentru anumite boli si sacrificarile de necesitate, implementarea normelor de bunastare a pasarilor in ferme si in timpul transportului, controlul animalelor si al produselor de origine animala la posturile de inspectie la frontiera.

Prima misiune, cea care auditeaza abatorizarea ovinelor si procesarea carnii de oaie, a inceput la 23 ianuarie si se va finaliza la 3 februarie.
Celelalte misiuni de audit vor avea loc in mai, iunie, septembrie si noiembrie.

La nivelul Uniunii Europene, acest program este elaborat anual. Temele prioritare pentru relizarea auditurilor sunt alese cu grija, pe baza mai multor factori, cel mai important fiind riscul, in stransa corelare cerintele legislative si considerente legate de comertul si politicile publice comunitare. Agrearea programului anual de audit al FVO se face cu implicarea structurilor relevante din cadrul DG – SANCO si consultarea tuturor statelor membre, mai spun cei de la ANSVSA.

Programul misiunilor de audit pentru anul 2012 a fost discutat si stabilit in cadrul intalnirii dintre sefii serviciilor veterinare din statele membre, care a avut loc anul trecut in luna iunie.
FVO este instrumentul DG – SANCO (Directoratul General pentru Sanatatea si Protectia Consumatorului din cadrul Comisiei Europene) prin care se verifica la fata locului daca cerintele si normele europene privind siguranta alimentelor, sanatatea si bunastarea animalelor si sanatatea plantelor sunt implementate corespunzator si respectate, atat de catre statele membre cat si de catre tarile terte.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...