Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Mistral, alternativa naturală pentru igiena şi întreţinerea în fermele de vaci

Autor: Meat MIlkluni, 4 noiembrie, 2013

Melspring România, distribuitori ai Mistral (element cu acţiune directă asupra bovinelor şi a mediului) au prezentat produsul, la INDAGRA 2013, ca pe o soluţie pentru: un mediu uscat şi sănătos în jurul mamitelor, o diminuare a contaminărilor bacteriene şi o limitare a emisiilor de amoniac.

Produs de compania franceză Olmix, Mistral ia în calcul, pe lângă inagresivitatea faţă de pielea animalului, faptul că toate căile de intrare (canalul mamelar, pielea murdara dintre copite, cordonul ombilicala etc) sunt facile bacteriilor, iar soluţia oferită garantează un mediu uscat şi sănătos în jurul acestor căi de intrare.

În timpul lactaţiei, pentru a se dezvolta, bacteriile au nevoie totodată de: materie organică (paie, rumeguş, balegă, lapte), umiditate reprezentată prin urină, respiraţie şi picioare, căldura emisă de uger. Reducând umiditatea aşternutului, multiplicarea bacteriilor este limitată cu Mistral.

Soluţia prezentată la INDAGRA 2013 este, în acelaşi timp, un element binevenit în apropierea fătării (la mamitele de lactaţie), la viţei (uscarea cordonului ombilical), efect repulsiv faţă de insecte, ameliorarea ambientală în camera nou-născuţilor, baia de picioare pentru uscarea copitelor, etc.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...