Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mită de 250.000 de euro pentru o eliberare în dosarul „Găinăria”

Autor: Meat MIlkmarți, 15 aprilie, 2014

Liderul grupării de evazionişti din dosarul „Mafia cărnii” ar fi plătit 250.000 de euro pentru revocarea arestării preventive. Banii urmau să ajungă la magistrați prin intermediul unui cetățean turc, care a fost reținut.

Procurorii DNA au reţinut intermediarul, un cetăţean turc, care promitea că va mitui magistraţii pentru a-i obţine lui Moubarak Mahmoud Sleiman revocarea mandatului de arestare. Primise deja o primă tranşă din bani, 80.000 de euro. El a fost prins în flagrant și este acuzat acum de trafic de influență. Bărbatul, care se numește Kurt Abdulaziz, urmează să compară în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit DNA, „în perioada octombrie – noiembrie 2013, în mod repetat, inculpatul Kurt Abdulaziz a pretins de la o persoană suma de 250.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi, atât procurori, cât şi judecători, astfel încât să îi determine să dispună soluții favorabile unui prieten al celui de la care a pretins banii.

Persoana pentru care inculpatul promisese că va interveni este cercetată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Pretinderea sumei de 250.000 de euro a fost făcută în schimbul promisiunii de punere în libertate şi a dispunerii unei soluţii de netrimitere în judecată. La data de 26 noiembrie 2013, din suma pretinsă, inculpatul Kurt Abdulaziz a primit suma de 80.000 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, precizează DNA. (digi24.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...