Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Model de management de succes pe piața cărnii de pasăre din China

Autor: Meat MIlkmiercuri, 31 iulie, 2013

Experții în sănătate animală din China și din toată lumea au vizitat o piață destinată comerțului cu carne de pasăre care a implementat un nou model de management prin care se dorește îmbunătățirea biosecurității pentru a preveni bolile la animale, informează Meatprocess.com.

Workshop-ul ținut de către Ministerul Agriculturii din China (MAO) și FAO a inclus o vizită la piața en-gros Jianganu din provincia Guangdong din China care funcționează după un model de management bazat pe parteneriatul dintre sectoarele public și privat, denumit programul PPP, lansat de MOA și FAO în aprilie 2011.

Programul PPP  se axează pe dezvoltarea de scheme pentru construirea de facilități pentru a îmbunătăți biosecuritatea, totodată încurajând ambele sectoare, public ți privat să participe și să coopereze. Prin intermediul acestui program piața Jianganu a construit o stație de spălat și dezinfectare incluzând facilități de transport, vaccinarea animalelor și realizarea de programe de instruire pentru personal și furnizorii de carne de pasăre.

MOA a declarat că aceste măsuri au imbogățit foarte mult conștientizarea și practicile biosecurității, iar workshop-ul a permis experților să evalueze succesul acestei piețe și să analizeze problemele ivite pe parcursul implementării acestui program.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...