Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mondi a fabricat folii laminate reciclabile, pentru pungi pre-fabricate

Autor: Nora Marinmiercuri, 28 februarie, 2018

Mondi a dezvoltat un laminat din plastic reciclabil pentru pungi pre-fabricate și material rulant FFS, numit BarrierPack Recyclable. Materialul a fost dezvoltat ca răspuns la cererea de reducere a deșeurilor din plastic fără a compromite calitatea sau funcționalitatea.

 

Carl Stonley, manager de cont tehnic, Mondi Consumer Goods Packaging, a declarat că BarrierPack Recyclable este un pas înainte pentru un ambalaj durabil. El a adăugat datorită proprietăților laminatului, este potrivit pentru o gamă largă de formate de ambalare, cum ar fi alimente uscate, ingrediente alimentare și băuturi.

 

„Construit folosind două straturi de folie PE, BarrierPack Recyclable este un material de ambalare extrem de funcțional și flexibil, ușor de deschis și de reluat pentru confortul consumatorului”, a declarat Stonley pentru DairyReporter.

 

„Este funcțional, prin faptul că materialul este mai rigid, mai puternic și mai ușor decât un laminat convențional PET / PE de aceeași grosime și poate fi format direct pe mașinile FFS, precum și utilizat pentru ambalaje prefabricate, fiind ideal pentru ambalarea alimentelor și în special a produselor din carne și a lactatelor, inclusiv a lactatelor buvabile”.

 

Potrivit Mondi, ambalajul durabil din materiale plastice evoluează mai rapid decât înțelegerea de către consumatori a materialelor aferente și problemele legate de reciclare. Inițiativele, la nivelul întregii industrii, stimulează dezvoltarea ambalajelor reciclabile pentru o economie circulară, însă sunt necesare mai durabile practici de gestionare a deșeurilor. Înainte de a intra pe piață, BarrierPack a fost testat de CeDo Recyling în Olanda.

 

„Comisia Europeană a anunțat o strategie în ianuarie 2018 pentru a se asigura că toate ambalajele din plastic sunt reciclabile până în 2030”, a declarat Ton Emans, MD, CEO Reciclare și Președinte al Reciclabilelor Plastice din Europa, care a adăugat: „Această inovație arată că ambalajele din plastic flexibil pot deveni cu adevărat circulare. Materialul flexibil destinat reciclării este esențial pentru a permite circularitatea să protejeze resursele prețioase din Europa „.

 

Grupul internațional Mondi are în jur de 25 000 de angajați în peste 30 de țări cu operațiuni în Europa Centrală, Rusia, America de Nord și Africa de Sud.

Premieră Albalact în domeniul ambalajului pentru iaurtul de băut
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 23 martie 2018

Albalact, prin marca sa, ZUZU, anunță o premieră pe piața românească a lactatelor: capacul cu dublă deschidere pentru paharul iaurtului de băut.   În acest fel, Albalact inovează, nu doar ambalajul, dar și modul de consum: capacul are o deschidere specială care direcționează cu precizie iaurtul și ne scapă de grija......

Tendințe tehnologice în ambalarea lactatelor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Ambalajul pentru lapte sau lactate nu mai este de mult o simplă cutie de carton sau o simplă folie din plastic, industria specifică furnizând în permanență noi și noi soluții tehnologice. Iată, așadar, o trecere sumară în revistă, a celor mai noi tendințe tehnologice în materie de ambalare a produselor lactate, tendințe rezumate...