Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mondi a fabricat folii laminate reciclabile, pentru pungi pre-fabricate

Autor: Nora Marinmiercuri, 28 februarie, 2018

Mondi a dezvoltat un laminat din plastic reciclabil pentru pungi pre-fabricate și material rulant FFS, numit BarrierPack Recyclable. Materialul a fost dezvoltat ca răspuns la cererea de reducere a deșeurilor din plastic fără a compromite calitatea sau funcționalitatea.

 

Carl Stonley, manager de cont tehnic, Mondi Consumer Goods Packaging, a declarat că BarrierPack Recyclable este un pas înainte pentru un ambalaj durabil. El a adăugat datorită proprietăților laminatului, este potrivit pentru o gamă largă de formate de ambalare, cum ar fi alimente uscate, ingrediente alimentare și băuturi.

 

„Construit folosind două straturi de folie PE, BarrierPack Recyclable este un material de ambalare extrem de funcțional și flexibil, ușor de deschis și de reluat pentru confortul consumatorului”, a declarat Stonley pentru DairyReporter.

 

„Este funcțional, prin faptul că materialul este mai rigid, mai puternic și mai ușor decât un laminat convențional PET / PE de aceeași grosime și poate fi format direct pe mașinile FFS, precum și utilizat pentru ambalaje prefabricate, fiind ideal pentru ambalarea alimentelor și în special a produselor din carne și a lactatelor, inclusiv a lactatelor buvabile”.

 

Potrivit Mondi, ambalajul durabil din materiale plastice evoluează mai rapid decât înțelegerea de către consumatori a materialelor aferente și problemele legate de reciclare. Inițiativele, la nivelul întregii industrii, stimulează dezvoltarea ambalajelor reciclabile pentru o economie circulară, însă sunt necesare mai durabile practici de gestionare a deșeurilor. Înainte de a intra pe piață, BarrierPack a fost testat de CeDo Recyling în Olanda.

 

„Comisia Europeană a anunțat o strategie în ianuarie 2018 pentru a se asigura că toate ambalajele din plastic sunt reciclabile până în 2030”, a declarat Ton Emans, MD, CEO Reciclare și Președinte al Reciclabilelor Plastice din Europa, care a adăugat: „Această inovație arată că ambalajele din plastic flexibil pot deveni cu adevărat circulare. Materialul flexibil destinat reciclării este esențial pentru a permite circularitatea să protejeze resursele prețioase din Europa „.

 

Grupul internațional Mondi are în jur de 25 000 de angajați în peste 30 de țări cu operațiuni în Europa Centrală, Rusia, America de Nord și Africa de Sud.

Indagra 2018: Elopak și-a expus soluțiile de ambalare
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Unul dintre cele mai interesante standuri din zona tehnologică a târgului Indagra 2018, a fost, cu siguranță, cel al companiei Elopak.   La stand, reprezentanții firmei au purtat numeroase discuții de afaceri cu actuali sau potențiali clienți, cărora le-au fost prezentate soluții precum:   -Pure-Pak Cortons ( pentru...

Lacto Solomonescu schimbă ambalajele, dar produsele rămân la fel: Perfecte!
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 25 octombrie 2018

Una dintre cele mai prestigioase companii românești de procesare a laptelui, Lacto Solomonescu, a schimbat atât ambalajele produselor sale, dar și grafica.   Adaptate noilor cerințe ale consumatorilor, noile ambalaje oferă dinamism și comoditate, grație design-ului modern, păstrând în același timp caracteristicile produselor...