Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Monitorizarea sănătății în fermele de păsări cu ajutorul inteligenței artificiale

Autor: Nora Marinjoi, 18 aprilie, 2019

Tot mai multe companii folosesc cele mai performante tehnolgii, pentru a avea cele mai performante rezultate economice. Astfel, Cargill a investit în tehnologia de monitorizare de-a lungul lanțului său de aprovizionare, utilizând inteligența artificială (AI), pentru a detecta problemele de sănătate.

 

Într-un interviu exclusiv pentru GlobalMeatNews, managerul departamentului digital al gigantului Cargill, Dries Tromp, a explicat această inițiativă tehnologică nouă și ceea ce speră să obțină.

 

„Ne concentrăm pe asigurarea faptului că păsările pot prezenta comportamente naturale și proiecte pilot care utilizează tehnologii precum AI, inclusiv învățarea mașinii, ne ajută să înțelegem mai bine procesele și să monitorizăm bunăstarea animalelor”, a spus el.

 

„De exemplu, Cargill a început recent să facă înregistrări audio în fermele noastre de păsări din China. În această nouă abordare digitalizată, pregătim un model de calculator, pentru a identifica sunetele făcute de păsări, model care poate fi folosit pentru a detecta tiparele și schimbările în vocalizări și care indică existența problemelor de sănătate înainte de a fi vizibile pentru ochiul uman. Detectarea precoce privind sănătatea animală și bunăstarea lor va permite intervenția pentru a diagnostica problemele și a lua măsuri corective. ”

 

Tromp a spus că această cercetare a fost un proiect pe termen lung pentru Cargill, și care, cu siguranță, necesită răbdare. „Am făcut acest lucru în ultimii doi ani. Folosim feedback-ul fermierului și știința animalelor pentru a extrage semnele semnificative de sănătate și bunăstare într-un mod care poate fi înțeles de sistemele digitale. Dezvoltarea sistemelor care funcționează adesea este un proces lung de încercări și erori. Am învățat și am depășit fluctuațiile prafului și temperaturii, care acționează într-un mediu agricol.”

ANSVSA solicită sprijinul populației pentru stingerea focarelor de PPA
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evolueazăîn197 de localități din 19 de județe, cu un număr de 716 focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 2 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.486 de porci afectați de boală și există 1.249 cazuri la...

MedVet Diagnostic va fi prezentă la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 29 martie 2019

Firma MedVet Diagnostic și-a anunțat participarea la cea de-a VIII-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat Milk, care se va desfășura în zilele de 30, 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   MedVet Diagnostic are ca obiect principal de activitate importul și distribuția produselor de diagnostic veterinar,...