Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Monitorizarea sănătății în fermele de păsări cu ajutorul inteligenței artificiale

Autor: Nora Marinjoi, 18 aprilie, 2019

Tot mai multe companii folosesc cele mai performante tehnolgii, pentru a avea cele mai performante rezultate economice. Astfel, Cargill a investit în tehnologia de monitorizare de-a lungul lanțului său de aprovizionare, utilizând inteligența artificială (AI), pentru a detecta problemele de sănătate.

 

Într-un interviu exclusiv pentru GlobalMeatNews, managerul departamentului digital al gigantului Cargill, Dries Tromp, a explicat această inițiativă tehnologică nouă și ceea ce speră să obțină.

 

„Ne concentrăm pe asigurarea faptului că păsările pot prezenta comportamente naturale și proiecte pilot care utilizează tehnologii precum AI, inclusiv învățarea mașinii, ne ajută să înțelegem mai bine procesele și să monitorizăm bunăstarea animalelor”, a spus el.

 

„De exemplu, Cargill a început recent să facă înregistrări audio în fermele noastre de păsări din China. În această nouă abordare digitalizată, pregătim un model de calculator, pentru a identifica sunetele făcute de păsări, model care poate fi folosit pentru a detecta tiparele și schimbările în vocalizări și care indică existența problemelor de sănătate înainte de a fi vizibile pentru ochiul uman. Detectarea precoce privind sănătatea animală și bunăstarea lor va permite intervenția pentru a diagnostica problemele și a lua măsuri corective. ”

 

Tromp a spus că această cercetare a fost un proiect pe termen lung pentru Cargill, și care, cu siguranță, necesită răbdare. „Am făcut acest lucru în ultimii doi ani. Folosim feedback-ul fermierului și știința animalelor pentru a extrage semnele semnificative de sănătate și bunăstare într-un mod care poate fi înțeles de sistemele digitale. Dezvoltarea sistemelor care funcționează adesea este un proces lung de încercări și erori. Am învățat și am depășit fluctuațiile prafului și temperaturii, care acționează într-un mediu agricol.”

În combaterea PPA, APCPR cere autorităților respectarea și aplicarea legii
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 iunie 2019

La București, în organizarea APCPR, a avut loc o întâlnire cu presa, care, pe lângă marcarea unui an nefast al evoluției pestei porcine africane în România, membrii asociației au făcut apel încă o dată la respectarea și aplicarea legii, în primul rând, de către autorități.   La eveniment a participat domnul Ioan...

Cum a fost eradicată pesta porcină africană în Republica Cehă?
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 12 iunie 2019

Dintre toate țările europene care au detectat focare de febră porcină africană în ultimii ani, Republica Cehă a fost singura care a eradicat virusul. Măsurile de control strict, biosecuritatea strictă și o abordare coordonată, au contribuit la eradicarea cu succes a virusului. Iată ce au făcut cehii.   Măsuri de control...